Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ugostitelji najavljuju ustavnu tužbu ako se zabrani pušenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trenutak donošenja Zakona o zabrani pušenja u ugostiteljskim objektima sve je bliži.

A strah ugostitelja da će ih zabrana otjerati u bankrot sve je veći. Još uvijek se nadaju kako će vlada imati razumijevanja i prihvatiti njihove prijedloge koji bi trebali spriječiti pad prometa u kafićima bez dima, kao što je to slučaj u drugim zemljama.

Pročitajte i ovo Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864. Vrućine - 26 Prvi takav krovni zakon Slijedi nam reforma turizma, evo što novi prijedlog zakona donosi

Ako tako ne bude najavljuju tužbu ustavnom sudu.

Zbog najavljenog poskupljenja i novog zakona ljubitelji nikotina uskoro bi svoj porok mogli nositi samo kao uspomenu oko vrata. Ugostitelji se trude to izbjeći. Vladi su poslali svoje prijedloge koji bi trebali ublažiti udar na njihovo poslovanje. Između ostalog i da vlasnici manjih lokala sami odluče hoće li biti objekti za pušače ili nepušače. Ljubitelji duhana pozdravljaju taj prijedlog.

Ugostitelji kažu da su signali iz Vlade za sada pozitivni, no bude li njihovo povjerenje izigrano neki, po uzoru na njemačke kolege, najavljuju ustavnu tužbu zbog diskriminacije.

Podsjećamo, dva njemačka ugostitelja na ustavnom su sudu dokazala da ih zakon o pušenju spriječava da nesmetano obavljaju svoj posao. Struka tvrdi restorani će novi zakon lakše preživjeti od malih kafića koji čine čak 70 posto ugostiteljskih objekata.

Pad prometa sa sobom nosi i otkaze, a od ugostiteljstva u Hrvatskoj živi 90 tisuća ljudi. U Vladi imaju vremena do jeseni da razmisle kako izbjeći pogreške drugih zemalja. Struka im je u tome više nego spremna pomoći.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene