Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U minusu od zabrane pušenja

'Ugostitelji državi plaćaju namete kao reket'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zabrana pušenja udružena s recesijom itekako je ostavila traga na računima ugostitelja od kojih oni u kopnenom području bilježe pad prometa od 50 do 60 posto u odnosu na prošlu godinu. 'Ne možemo prijetiti kombajnima, a prekid posla se događa. Stojimo i plaćamo sve namete kao da nas netko tjera plaćati reket', rekao je Miroslav Folnegović Kulec, predsjednik Udruge hrvatskih restoratera.

'Katastrofalno stanje počelo je 6. svibnja odnosno zabranom pušenja, s od tada pada posjeta i prodaja i konobari ostaju bez posla', opisao je Folnegović Kulec stanje i naglasio kako od zabrane pušenja država nije smanjila niti jedan porez i namet. 'Naprotiv, sve je povećala te dovela do neizdrživog stanja u kojem svi ugostitelji posluju s gubitkom', dodao je.Tvrdi kako podržava napore Ceha ugostitelja da pregovorima s ministrom Milinovićem postignu dogovor i naznačio kako iz Vlade nema naznaka da će se stvari mijenjati.

Pročitajte i ovo Bruna Papić i Jelena Tabak - 1 treba se naviknutii Ugostitelji na mukama zbog novih pravila: "Jedini na svijetu imamo to..." Dubrovnik najpogođeniji koronakrizom - 4 grad u doba pandemije Dubrovačke atrakcije puste su poput brojnih turističkih mjesta u Hrvatskoj, no cijene i dalje izazivaju pažnju javnosti

>> Zabrana pušenja smanjila posjete kafićima

'Ne znam što će se dogoditi, ali izgleda da nova Vlada od gomile problema ne vidi naše. Ne znamo ni kako više ukazati na naše probleme jer mi nemamo traktore pa da s njima izađemo na ulicu', rekao je Folnegović Kulec. Stanje države prema ugostiteljima ocijenio je totalnom nebrigom i nestručnošću. 'Imamo poduzetnike koji su od nule stvorili bogatstva, zašto takvim ljudima ne damo da rješavaju probleme. Stvari se pod hitno moraju mijenjati, u prvom redu stav oko turizma i ugostiteljstva. Prioritet je i preispitivanje davanja koja ugostitelji više nikako ne mogu pratiti', ogorčeno je zaključio predsjednik Udruge hrvatskih restoratera.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene