Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog nogometnog prvenstva

Ugostitelji na mukama: Odgovor od grada čekaju 20 dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga ugostitelja iz Splita prije 20 dana poslala je zahtjev gradu za produljenjem radnog vremena.

Do Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu ostalo je oko 30 dana, a ugostitelji su već na mukama jer ne znaju hoće li im lokalna vlast produžiti radno vrijeme. Udruga ugostitelja iz Splita još je prije 20 dana poslala zahtjev gradu za produljenjem radnog vremena, ali odgovor još čekaju.

Pročitajte i ovo Brazilac poginuo padom u duboku rupu - 2 Postao opsjednut Sanjao duha koji mu je rekao da je zlato ispod njegove kuće: Iskopao rupu od 40 metara, a onda se dogodila tragedija Napojnice u Hrvatskoj - 2 Dobra vijest za konobare Krenula još jedna novost: Ugostitelj za Dnevnik Nove TV otkrio plaćaju li ljudi napojnice karticama

U Splitu kafići preko tjedna rade od 6 sati ujutro do 1 u noći, osim petkom subotom nedjeljom i blagdanima, kada se iznimno radi do 2 ujutro.

Udruga ugostitelja prije 20-ak dana poslala je zhatjev gradonačelniku u ime svih ugostitelja da se u periodu svjetskog prvenstva omogući da kafići rade dulje - ali odgovor još nisu dobili.

VIDEO Evo koliko ćemo zaraditi od Svjetskog prvenstva u Brazilu!

No, gradonačelnik je poručio kako je većini ugostitelja odobrio produljenje radnog vrijeme svaki put kad su to tražili zbog nekih prigoda, pa nema razloga da ne odobri i za ovo prvenstvo.

'Oni koji podnesu pojedinačno zahtjev, ja ću im odobriti u tom periodu', kaže Ivo Baldasar, splitski gradonačelnik. 

Hoteli s velikim ekranima uglavnom neće imati problema.

'Naš ambijent ne trpi velike ekrane, ali ćemo mi imati jedan individualan pristup tako da ćemo svim našim gostima pružiti informaciju', ističe Jože Tomaš, direktor jednog hotela. 

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene