Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Josipović na Interliberu

'Uglavnom čitam prijedloge zakona no uskoro ću pročitati knjigu Slavenke Drakulić'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović posjetio je danas 34. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber gdje se u razgovoru s predstavnicima hrvatskih izdavača upoznao s njihovom ovogodišnjom ponudom na sajmu za koji je rekao kako očekuje da će biti sjajan, kao što je to bilo i prošle godine.

Negdje sam pročitao kritiku, ali u pozitivnom smislu, kako je Interliber drukčiji od svih drugih sajmova jer ne poštuje nikakve kanone, što mu daje određeni šarm i ljepotu, ustvrdio je Josipović, najavivši da za vikend namjerava ponovno posjetiti sajam s obitelji, kada će detaljnije razgledati štandove.

Knjigu ‘Dalmacija - hrvatska ruža svjetova’, koja je predstavljena danas, ocijenio je kao ‘veliku i važnu’ knjigu koja Dalmaciju predstavlja ne samo kao dio naše suvremenosti, nego kao i kolijevku civilizacije, prostor u kojem su se različite civilizacije susretale i koji danas za Hrvatsku ima veliki značaj.

Upitan što trenutno čita, Josipović je odgovorio kako je uglavnom riječ o prijedlozima zakona i starim zakonima, no kako će prvo sljedeće što će početi čitati biti knjiga Slavenke Drakulić koju je danas dobio na dar.

Josipović je Interliber obišao u pratnji direktora Zagrebačkog velesajma Igora Rađenovića i voditelja projekta Interlibera na Zagrebačkom velesajmu Zorana Ušurića.

Ovogodišnji Interliber održava se od 8. do 13. studenoga i okupit će 240 izlagača iz deset zemalja. Uz prodajni dio za sajam su priređene brojne promocije novih izdanja, razgovori s autorima, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, radionice, okrugli stolovi. (Hina)

Pročitajte i ovo Prometne nesreće političara - 1 Političari i odgovornost Prometne nesreće dužnosnika nisu rijetkost, neki su napuhali i dosta promila: "Gledajte, nije to baš lijepo, ali i ja sam samo čovjek" Slika nije dostupna Obavljen je i alkotest Vlasnik kafića u čiju se terasu zabio Josipović: "Šteta je 4000 eura, a najviše mi je žao studentica"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene