Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzrok nepoznat

Ugašen požar kod Kopačkog rita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar, koji je oko 14 sati izbio u blizini sela Vardarca, kod ribnjaka na rubnom području Parka prirode Kopački rit, ugašen je oko oko 18 sati.

Prema riječima Damira Opačića, glavnog nadzornika Parka prirode Kopački rit, zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca i činjenici da je požar na vrijeme uočen, nije se proširio na zoo rezervat u Kopačkom ritu. Dodao je kako svaki požar koji se dogodi u Kopačkom ritu ili u neposrednoj blizini velika šteta za eko sustav, jer su u Ritu staništa rijetkih ptica i bogati životinjski i biljni svijet.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čeka se prvi čarter Uspješan kontinentalni turizam unatoč propalom spajanju s morem Slika nije dostupna Visoki vodostaji Drave i Dunava Kopački rit: Poplave dobro došle cijelom ekosustavu

Izgorjelo je oko 50 hektara trske i niskog raslinja, a nažalost to znači da su stradala i vrijedna staništa, kazao je zapovjednik smjene Javne vatrogasne postrojbe Osijek Zoran Pakšec. Upozorio je stanovnike iz obližnjih naselja da ne pale strništa i suhu travu jer je to, rekao je, uvijek opasno budući da se vatra lako otme kontroli i može nanijeti velike štete.

U gašenju požara uz vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Osijek sudjelovali su i vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava iz okolnih baranjskih sela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene