Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi se pitaju isto

Udruge: Je li Vlada odustala od zakona o životnom partnerstvu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zakonski prijedlog koji je trebao regulirati zaštitu obiteljskog života istospolnih parova, a u prvom čitanju u Saboru bio je 27. veljače. Ako u drugo čitanje ne bude upućen do kraja kolovoza, saborska će se procedura za njega u cijelosti morati ponoviti.

Lezbijska grupa Kontra, splitska LGBT udruga Rišpet i Ženska mreža Hrvatske u večerašnjem su priopćenju izrazili bojazan da je Vlada odustala od prijedloga zakona o životnom partnerstvu, koji ni danas nije uvršten u dnevni red Vladine sjednice.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

Podsjećaju kako su mediji izvijestili o najavi ministra Arsena Bauka da će se danas raspravljati o tom zakonskom prijedlogu, no Vlada je, kažu, još jednom propustila taj prijedlog uvrstiti na dnevni red. Udruge pitaju znači li to da je Vlada odustala od tog zakonskog prijedloga, a time u potpunosti i od izmjena zakonodavstva vezano za zaštitu obiteljskog života istospolnih parova.

Darko Milinović: Dijete je zapanjeno! Tko je mama, a tko tata - Šime ili Nenad?

Naime, riječ je zakonskom prijedlogu koji je trebao regulirati zaštitu obiteljskog života istospolnih parova, a u prvom čitanju u Saboru bio je 27. veljače. Ako u drugo čitanje ne bude upućen do kraja kolovoza, saborska će se procedura za njega u cijelosti morati ponoviti.

Udruge oštro osuđuju politiku Vlade, za koju kažu da je diskriminativna i segregacijska prema istospolnim parovima, te da je u prvom redu vođena političkim kalkulacijama vodeće stranke.

Smatraju da su državne institucije – Hrvatski sabor i Ustavni sud "svojim neodgovornim ponašanjem" prošle godine dopustile da se o pitanju manjinskih ljudskih prava raspiše referendum. Upozoravaju da će istospolni parovi biti primorani obratiti se Europskom sudu za ljudska prava ako se ne ukine njihova diskriminacija u Hrvatskoj. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene