Obavijesti Video Pretražite Navigacija
reagirali na napad HDZ-ovca na Bulja

Udruge iz Domovinskog rata: Očekivali smo da se neće napadati branitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smatraju kako je krajnje licemjerno s jedne strane tražiti zaštitu digniteta Domovinskog rata, a s druge strane neosnovano prozivati i napadati hrvatskog branitelja koji niti u čemu nije prekršio zakon, niti je oštetio hrvatsku državu.

Udruga Specijalne policije i Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojba izrazili su u četvrtak nezadovoljstvo prozivanjima njihova suborca i saborskog zastupnika Mosta Miru Bulja istaknuvši kako su promjenom vlasti očekivali da će se takva praksa zaustaviti.

Pročitajte i ovo Odlikovanje branitelja - 1 Nakon 30 godina Predsjednik Milanović odlikovao branitelje: "Ovo je malen, ali i velik dug časti koji Hrvatska ima prema vama" Darko Nekić - 1 NAJAVA DRŽAVNOG TAJNIKA Raste osnovica za invalidninu i druga braniteljska prava, evo kome ide najviše

 

"Ponukani nekorektnim napadima na našega suborca, saborskog zastupnika Miru Bulja izražavamo duboko razočarenje retorikom kojom se koriste pojedini političari. Prozivanje hrvatskih branitelja u dnevno – političke svrhe imali smo priliku gledati u proteklim godinama. S promjenom vlasti očekivali smo da će se takva praksa zaustaviti. Posebno da si to neće dozvoliti stranka koja je u predizbornoj kampanji imala usta puna hvale prema braniteljskoj populaciji", poručili su u priopćenju predsjednici tih dvaju udruga, Josip Klemm i Dražimir Jukić.

Smatraju kako je krajnje licemjerno s jedne strane tražiti zaštitu digniteta Domovinskog rata, a s druge strane neosnovano prozivati i napadati hrvatskog branitelja koji niti u čemu nije prekršio zakon, niti je oštetio hrvatsku državu.

"Poslije rata, ratnike najviše napadaju oni koji u ratu nisu bili, oni koji nisu imali hrabrosti staviti se na raspolaganje i riskirati vlastiti život za slobodnu i neovisnu Domovinu. To je realnost koju hrvatski branitelji svakodnevno doživljavaju", stoji u priopćenju Udruge Specijalne policije i Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi.

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić prozvao je Bulja za prodaju stana, ustvrdivši da ga je kupio po povlaštenim uvjetima te za njegov invaliditet. Bulj je odgovorio kako je s kupoprodajom njegovog stana kao i invalidnošću koju je „zaradio“ u Domovinskom ratu sve „po zakonu“ i kako je spreman da se to i službeno provjeri, a Mikulića je pitao što je on radio za vrijeme Domovinskog rata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene