Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Demagogija ili ?

Traže ukidanje obaveznog cijepljenja: 'Peđa Grbin nije nas shvatio!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Svako izvrtanje činjenica je demagogija ili odraz nedovoljne informiranosti', tvrde u Udruzi za promicanje prava pacijenata.

Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata uputila je pismo svakom saborskom zastupniku ponaosob s molbom da se u predstojećoj javnoj raspravi o izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti založe da cijepljenje djece ne bude obavezno već samo preporučeno, odnosno da roditelji sami odlučuju o tome. Kakve će biti reakcije zastupnika tek će se vidjeti, no jedan ih je sabornik, tvrde u Udruzi, već krivo shvatio.

Pročitajte i ovo SDP predstavio listu za EU parlament lista broj 22 SDP predstavio listu za Europski parlament: "Mnogi mi kažu da je to borba protiv vjetrenjača" Peđa Grbin sdp podnosi zahtjev Traži se ocjena ustavnosti zbog naših 20 milijardi eura: "Ovo je pljačka u nastajanju i to moramo spriječiti!"

Naime, SDP-ovac Peđa Grbin, predsjednik Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, zahvalio je Udruzi na pismu te im odgovorio kako “cijepljenje treba podržati u smislu zaštite zdravlja i zaštite prava drugih”. Nakon ovakve reakcije, predsjednica Udruge za promicanje prava pacijenata Đula Rušinović-Sunara odlučila je sve papire proslijediti Odboru za zdravstvo i socijlnu politiku, koji je matično tijelo za sporni Zakon, i upozoriti je kako ih 'Grbin nije dobro shvatio'.

Roditelji nemaju pravo odbiti cijepiti svoju djecu!

'Naša predstavka nikako ne bi trebala biti shvaćena u smislu protivljenja provođenju aktivne imunizacije, već isključivo kao protivljenje provođenju bilo kakvog nasilja nad bilo kojim ljudskim bićem. Svako izvrtanje činjenica jest čista demagogija ili odraz nedovoljne informiranosti o sadržaju i smislu, kako ljudskih prava tak i prava korisnika zdravstvenih usluga', navodi Đula Rušinović Sunara u svojem pismu.

Ustavni sud je odbio prijedlog Udruge za ukidanjem obavezne imunizacije. Ocijenio je kako cijepljenje djece ne smatra samostalnim izborom roditelja već ustavnim pravom djeteta na zdravlje. U istom rješenju Ustavni sud se pozvao na mišljenje Ministarstva zdravlja koje je također odbilo prijedlog da o cijepljenju djeteta odlučuje roditelj. U Udruzi apeliraju na saborske zastupnike da pozovu suce na moralnu odgovornost zbog politički donesene odluke koja je, tvrde, donesena na temelju nestručne prezentacije Ministarstva zdravlja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene