Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stop rasipanju

Udruga Lipa pokreće Crnu knjigu, građani će znati na što se troši javni novac

Davor Huić iz Lipe (Foto: Pixell)
Davor Huić iz Lipe (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Udruga poreznih obveznika Lipa prikupila je financijska sredstva za realizaciju projekta "Crna knjiga trošenja javnog novca", kojim će evidentirati i dokumentirati slučajeve netransparentnog i neefikasnog trošenja novca poreznih obveznika.

Tijekom donatorske kampanje koja je pokrenuta 7. prosinca Lipi je donirano ukupno više od 20.500 američkih dolara. U kampanji je sudjelovalo više od pet stotina donatora iz 22 države, navode iz Lipe.

"Hrvatska zaslužuje bolju javnu vlast nego što je trenutno ima. 'Crna knjiga rasipanja javnog novca' bit će alat kojim će građani moći direktno utjecati na to da se ona popravi“, rekao je Davor Huić, predsjednik Udruge Lipa.

Početak provedbe očekuje se u prvom kvartalu 2018. godine, a nakon godinu dana prikupljeni i obrađeni podaci bit će objavljeni u obliku "Crne knjige", koju će svaki donator dobiti na poklon.

Lipa poziva građane da sudjeluju u kreiranju "Crne knjige" te da slučajeve rasipanja javnog novca iz svoje okoline dojave na e-adresu Udruge lipa@manjiporezi.hr.

Pročitajte i ovo Kamp za migrante između Bihaća i Bosanskog Petrovca - 3 Potvrđeno iz policije Kaos u kampu Lipa u BiH: Migranti kamenjem počeli gađati policiju, na teren izašle specijalne jedinice Autocesta, Njemačka, Ilustracija (Foto: AFP) Crna knjiga Hrvatska nije jedina: Bizarni primjeri kako Njemačka besmisleno troši javni novac

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene