Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odabrali pacijenti

Udruga pacijenata proglasila najliječnicu i najsestru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga hrvatskih pacijenata svake godine dodjeljuje zahvalnicu najsestri i najliječniku za njihov predani rad, humanost i stalnu dostupnost pacijentima.

Liječnica obiteljske medicine iz Zagreba Aida Jelaska i medicinska sestra iz Zadra Marija Brala dobitnice su zahvalnice za najliječnicu i najsestru za 2013. godinu, koju im je danas dodijelila Hrvatska udruga pacijenata (UHP).

Pročitajte i ovo Liječnica Oštetila HZZO Lažirala recepte i preprodavala lijekove: Podignuta optužnica protiv liječnice dilerice Ilustracija ne zna se razlog Strava usred dana: Hodao cestom s puškom u jednoj i sestrinom glavom u drugoj ruci

U povodu Svjetskog dana bolesnika, 11. veljače, Udruga hrvatskih pacijenata svake godine dodjeljuje zahvalnicu najsestri i najliječniku za njihov predani rad, humanost i stalnu dostupnost pacijentima. Najliječnika i najmedicinsku sestru predlažu i biraju pacijenti, a odabir se potvrđuje i ocjenama kolega iz struke.

Zagrebačka liječnica Aida Jelaska i sestra Marija Brala s Odjela za hematologiju Opće bolnice Zadar na svečanoj dodjeli zahvalnica istaknule su svoju predanost pacijentima, koji su im na prvom mjestu te nadu da će i u budućem radu opravdati to priznanje.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić zahvalio je Udruzi pacijenata na pozitivnoj inicijativi i čestitao dobitnicama priznanja koje "dan i noć brinu o svojim pacijentima".

Primijetivši da bi se uskoro moglo razmisliti i o proglašenju "najpacijenta", ministar je poručio da je solidarni javni zdravstveni sustav misija cijele zdravstvene administracije, te da se građani ne moraju plašiti "nikakvih privatizacija i amerikanizacija".

Najliječnika i najsestru mogu predlagati svi hrvatski građani poštom, mailom ili telefonom na adresu Udruge hrvatskih pacijenata, Kopernikova 3, Zagreb. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene