Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okupljanje bivših HNS-ovaca

Udruga pa stranka: Kada se Čačić vraća u političku arenu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osnivanje udruge očito je prvi korak prema osnivanju političke stranke koji će Radimir Čačić voditi kada odsluži zatvorsku kaznu.

Bivši članovi HNS-a, oni koji su iz stranke izbačeni ili su je svojevoljno napustili zbog izbacivanja Radimira Čačića - i službeno su najavili osnivanje nove stranke. Prvi korak koji su napravili je zahtjev za registraciju Udruge za osnivanje Narodne stranke - reformista.

Pročitajte i ovo Sir Jeffrey Donaldson Sustigla ga prošlost Političar i vitez podnio ostavku: Optužen je za seksualni prijestup Slika nije dostupna Pukla ljubav Vesna Pusić: Čačić više nikad neće biti u vrhu HNS-a!

Počelo je: Bivši HNS-ovci bliski Čačiću osnovali stranku

Predsjednica Udruge je Natalija Martinčević, saborska zastupnica koja je prva javno branila Radmira Čačića i kritizirala HNS pod vodstvom Vesne Pusić. Što osnivanje Udruge točno znači - kako će se sve dalje odvijati?

Osnivanje udruge je zapravo prvi korak prema osnivanju političke stranke koju će Radimir Čačić očito voditi kada odsluži zatvorsku kaznu. On je zapravo, savim je jasno, zacrtao svoj politički put nakon izlaska iz zatvora. Želi se i dalje aktivno baviti politikom preko političke opcije. Pokušao je zadnjih nekoliko mjeseci preko nekoliko ljudi uzeti onaj najbolji dio HNS-a u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Nije uzeo što se smatralo da je njegovo političko uporište, to je primjerice gradonačelnik Varaždina ili župani međimurski i varaždinski.

'Želimo im sretan put i puno sreće'

U HNS-u nisu zabrinuti, kažu želimo im sretan put i puno sreće. Oni smatraju da što je Čačić uzeo ili pokušao uzeti do sada - je uzeo. Činjenica je da HNS trenutno ima nezavidan rejting u padu. No, oni ne smatraju da bi osnivanje nove političke opcije s Radimirom Čačićem na čelu moglo ugroziti poziciju Hrvatske narodne stranke, posebno u sjeverozapadnoj Hrvatskoj gdje je ta stranka jaka.

Radimir Čačić sredinom svibnja ima sve uvjete na osnovu kojih će onda državna komisija za pomilovanje odlučivati kada i u kojem trenutku može bit pušten. Ta komisija sastaje se četiri puta godišnje. Tu se naravno postavlja pitanje kada će se komisija sastati nakon što Čačić podnese zahtjev i kada može izaći van iz zatvora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene