Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu isplaćeni poticaji

Udruga OPG-ova najavljuje tužbu protiv države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga poljoprivrednih gospodarstava Život najavila je tužbu protiv ministarstva poljoprivrede.

Antun Laslo, predsjednik udruge poljoprivrednih gospodarstava Život kazao je kako će podići tužbu protiv ministarstva poljoprivrede jer im još nisu isplaćene potpore koje su trebale biti isplaćene najkasnije u lipnju.

Pročitajte i ovo Školarci poljoprivrednici - 3 Vrijedne ruke učenika Osječki školarci sami proizvode hranu: Od voća i povrća rade gotove proizvode koje prodaju Cijene krumpira - 1 Kako uštedjeti? Prije se smatrala najjeftinijom namirnicom, ali s eurom postaje luksuz? "Meni je to puno"

U udruzi su se također požalili da 'otkupljivači manipuliraju cijenama pšenice', jer su kako kažu u udruzi, uveli 'novu kvalifikaciju' kvalitete zrna pšenice, pa sada za zrno koje udruga smatra prvom klasom više ne mogu dobiti cijenu za tu klasu. A razlike su velike. Za pšenicu prve klase, kilogram se plaća 1,10 kuna, a za najmanju klasu 0,80 kuna.

Između ostalog, naglašavaju kako nije isto procjenjuje li se kvaliteta pšenice na 40 stupnjeva ili na 25, jer to utječe na promile proteina u zrnu pšenice koji određuju kvalitetu.

Za prvu klasu od 14 proteina cijena je oko 1,10 za kg psenice, 2. Klasa 13 promila oko kune, dok za trecu klasu od 12 promila proteina je cijena srozana na 0,90 - 0,80 kuna

OPG-ovi pozivaju ministra na razgovor da se ovaj problem riješi.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene