444165
444165
444165
444165
444165

Udruga OPG-ova najavljuje tužbu protiv države

  • , 22.07.2016., 09:39
  • Autor:
  • komentara

Udruga poljoprivrednih gospodarstava Život najavila je tužbu protiv ministarstva poljoprivrede.

 
 
 
 
Pšenica (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)
Pšenica (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

Antun Laslo, predsjednik udruge poljoprivrednih gospodarstava Život kazao je kako će podići tužbu protiv ministarstva poljoprivrede jer im još nisu isplaćene potpore koje su trebale biti isplaćene najkasnije u lipnju.

U udruzi su se također požalili da 'otkupljivači manipuliraju cijenama pšenice', jer su kako kažu u udruzi, uveli 'novu kvalifikaciju' kvalitete zrna pšenice, pa sada za zrno koje udruga smatra prvom klasom više ne mogu dobiti cijenu za tu klasu. A razlike su velike. Za pšenicu prve klase, kilogram se plaća 1,10 kuna, a za najmanju klasu 0,80 kuna.

Između ostalog, naglašavaju kako nije isto procjenjuje li se kvaliteta pšenice na 40 stupnjeva ili na 25, jer to utječe na promile proteina u zrnu pšenice koji određuju kvalitetu.

Za prvu klasu od 14 proteina cijena je oko 1,10 za kg psenice, 2. Klasa 13 promila oko kune, dok za trecu klasu od 12 promila proteina je cijena srozana na 0,90 - 0,80 kuna

OPG-ovi pozivaju ministra na razgovor da se ovaj problem riješi.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se