Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crowfunding kampanja

Sastavlja se ''Crna knjiga'': Građani sada možete prijaviti suludo razbacivanje javnim novcem

Crna knjiga (Ilustracija: Thinkstock)
Crna knjiga (Ilustracija: Thinkstock)
Udruga poreznih obveznika „Lipa“ pokreće crowfunding kampanju za provedbu projekta „Crna knjiga trošenja javnog novca“ čiji je cilj evidentirati i dokumentirati slučajeve netransparentnog i neefikasnog trošenja novca poreznih obveznika.

Crna knjiga sadržavat će opis slučajeva u kojima se javni novac trošio netransparentno, nepotrebno i/ili nezakonito, a iz udruge kao primjere navode "dvostruko bojanje istog tunela, nabavku novih limuzina za prekobrojne državne agencije, kupovinu burobrana koji ne služe ničem i izgradnju prilaznih cesta do djedovine hrvatskih političara".

Pročitajte i ovo Davor Huić iz Lipe (Foto: Pixell) Stop rasipanju Udruga Lipa pokreće Crnu knjigu, građani će znati na što se troši javni novac Slika nije dostupna Akcija udruge "Lipa" Pokrenuta peticija protiv novih nameta: "Svakog građanina stajat će dodatnih 1000 kuna godišnje"

Kampanja prikupljanja sredstava kreće 7. prosinca 2017. i trajat će do 28. prosinca 2017. godine, a početak provedbe projekta se očekuje u prvom kvartalu 2018. godine.

U udruzi prikupljene podatke planiraju objaviti u obliku "Crne knjige" koju će svaki donator dobiti na poklon.

"Svaka lipa donirana ovom projektu bit će utrošena na izradu web-stranice s bazom podataka i angažiranje stručnog tima koji će istraživati netransparentno trošenje javnih sredstava te provjeravati sve slučajeve koje dojave građani Republike Hrvatske. Građani mogu donirati putem crowdfunding platforme Indiegogo na adresi https://www.indiegogo.com/projects/udruga-lipa-crna-knjiga-trosenja-javnog-novca ili uplatom na žiroračun udruge", poručuju iz Lipe.

Građane pozivaju da slučajeve rasipanja javnog novca dojave na e-mail udruge lipa@manjiporezi.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene