Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijavili ga

Je li guverner Vujčić u sukobu interesa?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Postavlja se pitanje kakvu nepristranost i neovisnost u obavljanju svog posla može imati guverner HNB-a kada odlazi i sudjeluje na privatnoj konferenciji jedne poslovne banke koju bi upravo on trebao nadzirati u poslovanju, objasnili su iz Udruge.

Udruga Franak prijavila je 18. siječnja 2016. Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, radi sukoba interesa, guvernera Hrvatske narodne banke, gospodina Borisa Vujčića, izvijestili su iz Udruge.

Pročitajte i ovo Boris Vujčić, guverner Narodne banke (Foto: Dnevnik.hr) DAR ILI SUKOB INTERESA Guverner HNB-a ipak pod povećalom Povjerenstva zbog mađarskog dara teškog pola milijuna kuna Boris Vujčić, guverner HNB-a BOGATA NAGRADA Guverner Boris Vujčić ipak neće zadržati pola milijuna kuna od mađarske središnje banke?

Prijavljeni Boris Vujčić je od 13.-15.1.2016., kao guverner HNB-a, nadzornog tijela poslovanja svih banaka u Republici Hrvatskoj, bio sudionikom privatne konferencije poslovnog subjekta UniCredit Bank, vlasnika Zagrebačke banke d.d. Prema dostupnoj dokumentaciji iz priloga prijave, prijavljeni guverner je aktivno sudjelovao i nastupao na konferenciji, a sudjelovao je i u neformalnom djelu programa, panelima, druženjima, večerama itd., sve na teret organizatora UniCredit Bank, vlasnika Zagrebačke banke d.d.

Postavlja se pitanje kakvu nepristranost i neovisnost u obavljanju svog posla može imati guverner HNB-a kada odlazi i sudjeluje na privatnoj konferenciji jedne poslovne banke koju bi upravo on trebao nadzirati u poslovanju, poručuju iz Udruge.

'Udruga Franak detaljno je argumentirala prijavu za sukob interesa kojom traži hitno postupanje i najstrože propisane sankcije za guvernera. Udruga Franak neće nestati sve dok ne nestane bezakonje koje ju je stvorilo', dodali su.

Osim toga, Udruga Franak u ponedjeljak je poslala pismo premijeru i ministrima financija i pravosuđa u kojem su zatražili žurni prijem predstavnika Udruge kako bi razgovarali o predizbornim obećanjima Mosta i HDZ-a, te o aktualnostima oko konverzije CHF kredita.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene