Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužba udruge Franak

Tužba protiv 8 banaka: 'U ovoj borbi potrošač mora pobijediti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga Franak pet mjeseci nakon podizanja velike tužbe protiv osam poslovnih banaka u Hrvatskoj, pokrenula je postupak za podizanje nove i proširene tužbe protiv istih banaka.

Optužnicu podiže Hrvatski savez udruga za zaštitu potrošača "Potrošač", koji je i ovlašten za takve stvari. Udruga Franak tužbom želi dokazati nedopuštenu i nepoštenu primjenu valutne klauzule u švicarskim francima te nedopuštenu i nepoštenu primjenu ugovorene odredbe o promjenjivoj kamatnoj stopi iz svih ugovora o kreditima s valutnom klauzulom, i to za sve ugovore sklopljene zaključno s 31. prosinca 2010. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U zamjenu za porezne olakšice Grčić: Trajne mjere za CHF kredite stajat će banke više od 5 milijardi kuna Slika nije dostupna Tako tvrde u udrugama Presuda banci u Srbiji najava istog scenarija za slučaj 'franak' u Hrvatskoj?

>> Udruga Franak podiže tužbu protiv sedam banaka

Udruga Frank je okupila velik broj pravnih i ekonomskih stručnjaka u borbi za zaštitu prava dužnika u kreditima s valutnom klauzulom. Isto tako, riječ je i o najvećoj kolektivnoj tužbi u Hrvatskoj.

'Mi moramo krenuti u borbu za fer financijske usluge. U ovoj borbi potrošački pokret mora pobijediti', istaknuo je na konferenciji za medije Ilija Rkman, predsjednik "Potrošača".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene