Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pismo potpore

'Sada Vukovar brani Hrvatsku i ujedinjuje je u borbi za pravdu i mir'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije podupire aktivnosti Stožera za obranu hrvatskog Vukovara u protivljenju postavljanju dvojezičnih ploča u Vukovaru koji, ističu, danas brani Hrvatsku i ujedinjuje je u borbi za pravdu i mir.

'Mi udovice hrvatskih branitelja i naša djeca u potpunosti podržavamo aktivnosti Stožera za obranu hrvatskog Vukovara u sprječavanju nametanja ćirilice u Vukovaru', navode iz Udruge u otvorenom pismu potpore vukovarskom Stožeru.

Ističu kako se u Vukovaru branila Hrvatska koja je cijela disala i strepila za ranjeni Vukovar, a da sada Vukovar brani Hrvatsku i ponovno je ujedinjuje u borbi za pravdu i mir.

'Napokon su hrvatski branitelji ujedinili svoja nastojanja u obrani dobrobiti domovine za koju su se borili i ginuli', kažu u udruzi te pozdravljaju sve odluke braniteljskih i stradalničkih udruga sročene u zaključcima i zahtjevima prema Vladi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraživanje Eurostata Izašli podaci o najdugovječnijim stanovnicima Europske unije: Pogledajte gdje se na ljestvici nalaze Hrvati Mile Dedaković Jastreb VUKOVAR 30 GODINA Bio je to pakao na zemlji, ali heroji Vukovara sve bi opet ponovili: ''Mi smo mladost proveli u ratu, to su naši izlasci, to su naši tulumi''

>> Evo što Željko Sabo misli o ostavci na mjesto gradonačelnika

Najavljuju kako će okupiti sve članove te djecu poginulih branitelja u prosvjedu i svim legitimnim akcijama za obranu hrvatskog Vukovara te vrednota i stečevina Domovinskog rata, 'jer potezi i politika trenutnih moćnika, bez imalo pijeteta i skrupula, izaziva i dodatno opterećuje ovaj napaćeni narod'.

'Vratite mir u Vukovar i prestanite sijati mržnju među ratom napaćene ljude. Prestanite politikantstvom sijati razdor tamo gdje nije potreban. Nametanje dvojezičnosti nije način i krivo tumačeni zakoni nisu opravdanje', poručuju u pismu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene