U dvorištu Ištvana Vega radi se punom parom. Dimi se i puši čak iz tri kotla. 400 kilograma svinjskoga mesa, posla preko glave, a pomažu rođaci, susjedi i prijatelji.
Ištvanov susjed Ferenc pravi je majstor za kobasice koja obavezno moraju biti ljute. 'Mi na ovom kraju tako napravimo. I tko dođe i gosti, oni svi tako vole, da bude ljuta. Ako je kobasica, da bude ljuta', kaže Ferenc.
>> Opustite se: Čvarci i špek spadaju u zdravu prehranu
Svinjokolja je za Ištvana više od ekonomske računica. To je tradicija duga nekoliko stoljeća.
Tradicionalnu svinjokolju Ištvan će njegovati i nakon prvoga srpnja. Upravo, s jednom ljutom kobasicom namjerava zasladiti ulazak Hrvatske u Europsku uniju.
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook
-
Nestala u utorak
U BiH uhitili trojicu koji su tvrdili da imaju informacije o malenoj Danki, nevjerojatno je što su izjavili nakon uhićenja
-
Dramatična potraga
Sigurnosni stručnjak o istrazi oko nestale Danke: "Ne bi se otkazivala potraga da se nije dogodio preokret"
-
Jeste li ga vidjeli?
Policija moli za pomoć: Drugi put u mjesec dana nestao je Angel