445089
445089
445089
445089
445089

UDARNI VIKEND Prema kraju dana veće gužve prema unutrašnjosti

  • , 31.07.2016., 17:14
  • Autor:
  • komentara

I drugi dan udarnog turističkog vikenda obilježavaju gužve u prometu. Na većini cesta vozi se usporeno i u kolonama, ali bez većih zastoja. Duže se čeka na graničnom prijelazu Bajakovo na izlasku iz zemlje te graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija također na izlasku. Kolone se stvaraju i na Krčkom mostu u smjeru kopna kao i na naplatnim postajama Demerje i Lučko. Prema kraju dana, kažu u HAK-u, promet će dodatno pojačati.

 
 
 
 
Gužve u prometu (Video: Vijesti u 17h)
Gužve u prometu (Video: Vijesti u 17h)

Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali kod mjesta Zaton Doli vozi se otežano uz fizičku regulaciju prometne policije.

Vrlo je gust promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Dubrovnik, osobito na dionici između Zagreba i Karlovca u oba smjera.

Vozi se usporeno u kolonama te uz povremene zastoje i čekanja:

- na naplati Lučko, na izlazu prema Zagrebu, oko 1 km
- na A3 Bregana-Lipovac, pred graničnim prijelazom Bajakovo na izlazu iz zemlje oko 1,5 km (na GP-ima Tovarnik i Ilok nema dužih čekanja).

Pojačan je promet i na ostalim važnijim cestovnim pravcima:

A2 Zagreb-Macelj, povremeno u oba smjera
A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, u smjeru Lipovca
A4 Goričan-Zagreb u oba smjera
Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima Crikvenici, Novom Vinodolskom, Zadru, Šibeniku i Dubrovniku te na dionici Trogir-Split-Omiš-Makarska
riječkoj i zagrebačkoj obilaznici u oba smjera
A7 GP Rupa-Diračje te Sveti Kuzam-Šmrika u oba smjera
Krčkom mostu i otoku Krku, osobito na izlazu prema kopnu
na čvoru Matulji (A7) te brzoj cesti prema tunelu Učka
Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija te prema tunelu Učka u smjeru Rijeke
DC44 Lupoglav-Buzet
DC66 Opatija-Lovran-Mošćenićka Draga.

Na državnoj cesti DC1 Zagreb-Karlovac-Korenica-Gračac promet je povremeno pojačan, no vozi se bez zastoja.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona danas (31. srpnja) je do 23,00 sati. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1, Ličkoj magistrali.

Za sav promet zatvorene su ceste:

DC2 Podravska magistrala (DC2) u Virovitici. Obilazak za teretna vozila je: Lukač-Gradina-Suhopolje-Slatina, a za ostala vozila je gradskim ulicama;

DC29 između Marije Bistrice i Kašine (sanacija odrona između Laza i Marije Bistrice).

Obilazak: DC3 Soblinec-Novi Marof-DC24-Zlatar Bistrica-DC29-Marija Bistrica i obrnuto;
most Hambarište na DC42 Vrbovsko-Ogulin. Obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin),

D50 u Gospiću, zbog radova u Bilajskoj ulici (do 28. srpnja);
spoj državnih cesta DC219 Ulica Domovinskog rata i DC1 Vukovarska ulica (bivša Splitska ulica) u Sinju;

lokalna cesta Dugi Do-Vrhovine (LC59139) na križanju s magistralnom prugom Oštarije-Knin-Split, od 8 do 18 sati (osim subotama i nedjeljama, do 1. kolovoza).

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

Podravskoj magistrali u Kloštru Podravskom (do 1. listopada od 7 do 18 sati);
DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac;
DC8 Jadranskoj magistrali između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice; na " Obilaznici Trogira";
državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj u Ozlju, zbog klizišta, vozila ukupne mase do 3,5 t voze jednim trakom. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC6 Jurovski Brod-Netretić-Karlovac.
zbog košnje trave na državnoj cesti DC10 na dionici Konak-Cugovec, u oba smjera, vozi se usporeni suženim kolnikom.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se