Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Oni bi s nama kao na placu!'

Upitna nastava u četvrtak: Učitelji i profesori najavili štrajk!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog snižavanja plaća i rezanja dodataka sindikat zaposlenih u školstvu 'Preporod' najavljuje štrajk.

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod održao je konferenciju za novinare na temu 'Štrajk - odgovor na smanjenje plaća nastavnicima, odnosno o položaju prosvjete nakon donošenja Državnog proračuna za iduću godinu.

Pročitajte i ovo Dječji vrtić - 2 Niske plaće Neočekivana odluka: Vrtić ide u štrajk, grad odbio potpisati kolektivni ugovor: "Spremni smo i na zatvaranje!" Željko Stipić, predsjednik SZHŠ Preporod, i Barbara Štrbac (Foto: Dnevnik.hr) PRIDRUŽUJE IM SE JOŠ LJUDI Željko Stipić za Dnevnik Nove TV otkrio kako će izgledati štrajk u školama i što trebaju učiniti roditelji

U 'Preporodu' nisu zadovoljni dosadašnjim pregovorima s Vladom te smatraju kako je sramotno što se zaposlenima u osnovnim i srednjim školama snižavaju plaće i režu dodaci koji čine čak 40 posto njihove plaće.

>> 'Skinite nam omču s vrata i dajte nam da živimo dostojanstveno!'

'Oni bi s nama kao na placu', rekao je predsjednik sindikata 'Preporod' Željko Stipić te prozvao 'socijalno-demokratsku stranku za socijalnu neosjetljivost'. Dodali su i kako će se pridružiti onima koji u startu nisu htjeli potpisati izmjene Temeljnog kolektivnog ugovora.

Kažu kako očekuju postupak mirenja, no ne dogodi li se on do četvrtka 29. studenog, oni će započeti štrajk zbog čega se neće održavati ni nastava u školama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene