Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U čemu je problem?

Učenici u Sl. Brodu krenuli u štrajk do ispunjenja zahtjeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Medicinskoj školi u Slavonskom Brodu učenici su krenuli u štrajk.

Učenici Medicinske škole u Slavonskom Brodu od ponedjeljka poslijepodne su u štrajku. Odbijaju ići na nastavu jer im je opterećenje svih pet dana u tjednu ići i na nastavu i na praksu. Kažu kako više ne mogu podnositi program koji je propisalo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, kojeg su o svom potezu izvijestili dopisom.

Pročitajte i ovo Željko Stipić, sindikat Preporod - 2 Nezadovoljstvo sa svih strana Premijer se u ponedjeljak sastaje s nizom sindikata, Željko Stipić poručuje: "Već dva tjedna smo na čekanju" Slika nije dostupna Ministar Vedran Mornar u ekskluzivnom intervjuu 'Djeca i učitelji su preopterećeni, smanjit ćemo im gradivo'

>> Učenici i studenti davali prijedloge i postavljali pitanja Jovanoviću!

'Mi svakodnevno od 7 sati ujutro moramo na praksu koja traje do 10 sati. Nakon toga nam u 13 sati kreće nastava. Najgore je učenicima putnicima, koji nemaju vremena za povratak kući do početka nastave, a takvih je većina', kaže predstavnica učenika Domenika Benak.

Iako na nastavu dolaze iscrpljeni i nemaju vremena učenje, profesori se ponašaju kao da je sve normalno, žale se učenici. Stoga najavljuju kako će štrajkati sve dok se ne ispuni njihov zahtjev, a to je reorganizacija plana i programa škole na način da se učenici rasterete odvojenim održavanjem nastave i prakse po sustavu tri dana nastave plus dva dana prakse.

Ukoliko ne bude napretka, svi će zajedno u prosvjednu šetnju ulicama grada. Tako, kažu, radi i Medicinska škola u Puli, dok u Zagrebu učenici idu tjedan dana u školu pa tjedan dana na praksu, što je također prihvatljivo rješenje.

Ravnateljica škole Katica Lulić kaže kako je svjesna problema ali ona ne može mijenjati program Ministarstva.

'Razgovarala sam s prosvjetnom inspekcijom koja nam je rekla kako moramo i dalje slijediti propisani program. Pokušat ću drugačije organizirati vježbe u školi koje moramo odraditi po propisanom fondu sati', kazala je ravnateljica, dodavši kako je zatečena što joj učenici nisu ranije ponudili svoj prijedlog rješenja problema. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene