Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teško do ugovora

Učenici ne mogu naći praksu jer ih nitko ne želi plaćati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učenici strukovnih škola, ali i njihovi profesori i roditelji sve se češće susreću s problemom oko obavezne prakse.

Bez odrađene prakse učenici ne mogu upisati viši razred, a sve je manje obrta i tvrtki koji su spremni uzeti đake. Problem je u tome što je zakonski određeno da se takva praksa mora učenicima i platiti a to je obveza koju je malo njih spremno preuzeti.

Pročitajte i ovo Škola koju obnavljaju učenici koji u nju idu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Nevjerojatno Apsurdna situacija u Strukovnoj školi u Sisku: Gradi im se nova zgrada, no izvođač je u međuvremenu propao pa učenici sami obnavljaju staru Konobar/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Dobro rješenje? Lijek za nedostatak radnika: Kompanije na poboljšanje uvjeta rada u turizmu troše desetke milijuna kuna

'Radi se o tome da mnoge firme čak kad vide taj članak u ugovoru ne žele niti potpisati takav ugovor', kazao je Marijan Bačić, voditelj praktične nastave u Elektroindustrijskoj i obrtničkoj školi Rijeka.

>> Najluđe ljetne prakse: Od zatvora do mrtvačnice

Prešutnim dogovorom učenici praksu uglavnom odrađuju besplatno.

'Stvarno strašno. Namučio sam se, počeo sam još u prvom polugodištu tražiti praksu i tek sada sam nešto pošteno našao. Najvjerojatnije mi neće biti plaćeno', pojadao se Marko koji pohađa Hotelijersko-turističku školu.


 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene