Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djeca nose hladno oružje?

Obavijest na školi koja je uznemirila roditelje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obavijest o zabrani nošenja hladnog oružja iznenadila je mnoge učenike i roditelje u BiH osnovnoj školi ''Hrasno''.

Obavijest na ulaznim vratima škole izazvala je paniku i zabrinutost kod roditelja, ali i djece u BiH. Uprava škole obavijest je postavila zbog dojave roditelja kojima su djeca u povjerenju kazala da pojedini učenici na nastavu donose neku vrstu hladnog oružja.

Pročitajte i ovo Obrambeni sustav Patriot Zaliha Bundeswehra Ukrajini u ključnom trenutku stiže moćno oružje: "Pozivam druge čelnike da slijede taj primjer" Ilustracija laseri na ratnim brodovima Novo moćno oružje moći će pogoditi kovanicu s udaljenosti od jednog kilometra, a to će koštati tek malo više od 11 eura

Pedagoginja Alma Alajbegović je to i potvrdila. ''Zato je Uprava odlučila odmah reagirati te su uvedene rigorozne kontrole učeničkih torbi u prisustvu roditelja. U obavijesti stoji da će učenici koji budu posjedovali neprimjerene predmete biti kažnjeni, a o svemu će biti obaviještena i policija'', rekla je Alajbegović, piše Avaz.ba.

Ona je istakla da u školi nije bilo nikakvih incidenata, ali da su ove godine pojačana dežurstva nastavnika.

''Trudimo se da dežurstva učenika budu što kvalitetnija, da se zna ulaz i izlaz osoba koje dolaze u školu i da tu nema nepoznatih osoba. Učenicima i roditeljima skrenuli smo pažnju da u vrijeme malih i velikih odmora nema napuštanja školskog dvorišta. Čak su se i roditelji pojedinih učenika ponudili da pomognu školi ukoliko treba pojačati videonadzor'', dodala je pedagoginja.

Muhamed Mulabdić, koji je jučer dolazio po unuka, smatra da je potrebno stalno pretresati torbe i pojačati kontrolu nad učenicima.

''To je ogroman problem, ne samo roditelja već kompletnog društva. Nije uredu da pojedinci donose predmete koji nisu za školu i da stalno strepimo za sigurnost naše djece'', kazao je djed.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene