452100
452100
452100
452100
452100

Obavijest na školi koja je uznemirila roditelje

  • , 01.10.2016., 18:46
  • Autor:
  • komentara

Obavijest o zabrani nošenja hladnog oružja iznenadila je mnoge učenike i roditelje u BiH osnovnoj školi ''Hrasno''.

 
 
 
 
Obavjest koja je uznemirila roditelje (Foto: Dnevni Avaz)
Obavjest koja je uznemirila roditelje (Foto: Dnevni Avaz)

Obavijest na ulaznim vratima škole izazvala je paniku i zabrinutost kod roditelja, ali i djece u BiH. Uprava škole obavijest je postavila zbog dojave roditelja kojima su djeca u povjerenju kazala da pojedini učenici na nastavu donose neku vrstu hladnog oružja.

Pedagoginja Alma Alajbegović je to i potvrdila. ''Zato je Uprava odlučila odmah reagirati te su uvedene rigorozne kontrole učeničkih torbi u prisustvu roditelja. U obavijesti stoji da će učenici koji budu posjedovali neprimjerene predmete biti kažnjeni, a o svemu će biti obaviještena i policija'', rekla je Alajbegović, piše Avaz.ba.

Ona je istakla da u školi nije bilo nikakvih incidenata, ali da su ove godine pojačana dežurstva nastavnika.

''Trudimo se da dežurstva učenika budu što kvalitetnija, da se zna ulaz i izlaz osoba koje dolaze u školu i da tu nema nepoznatih osoba. Učenicima i roditeljima skrenuli smo pažnju da u vrijeme malih i velikih odmora nema napuštanja školskog dvorišta. Čak su se i roditelji pojedinih učenika ponudili da pomognu školi ukoliko treba pojačati videonadzor'', dodala je pedagoginja.

Muhamed Mulabdić, koji je jučer dolazio po unuka, smatra da je potrebno stalno pretresati torbe i pojačati kontrolu nad učenicima.

''To je ogroman problem, ne samo roditelja već kompletnog društva. Nije uredu da pojedinci donose predmete koji nisu za školu i da stalno strepimo za sigurnost naše djece'', kazao je djed.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se