Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Posmrtni ostaci - žrtve likvidacije

UBIUDR traži pokretanje istrage zbog posmrtnih ostataka kod Celja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke od Državnog odvjetništva RH zahtijeva da odmah pokrene istragu vezanu uz posmrtne ostatke žrtava likvidacije poslije završetka 2. svjetskog rata otkrivene u rovu nekadašnjeg rudnika ugljena u blizini Celja u Sloveniji jer, kažu, među ubijenima je i veliki broj Hrvata.

Udruga u priopćenju, koje potpisuje njezin Mladen Pavković, ističe da je šokirana i zgrožena najnovijim podatkom o mnoštvu posmrtnih ostataka žrtava likvidacije pronađenih u rudniku nedaleko od Laškog.

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Neizmjerna tuga Tragičan kraj: Pronađeni ostaci dječaka Emilea koji je nestao prije osam mjeseci NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum

'Čudi nas da je u povodu ovog najnovijeg otkrića, u kojem su žrtve i mnogobrojni nevini Hrvati, izostalo i priopćenje hrvatskog političkog vodstva, a poglavito predsjednika Republike Stjepana Mesića, koji se zalaže da svi zločini budu kažnjeni'. 'Među ubijenima, odnosno onima koji su bačeni u jamu, osim slovenskih domobrana, nalazi se i veliki broj Hrvata koje su partizani mučili i ubili tijekom 'križnog puta', bez suda i suđenja', upozorava Udruga te, s obzirom da ratni zločin ne zastarjeva, od Državnog odvjetništva RH zahtijeva da odmah pokrene istragu te da se krivce privede pravdi.

'Ovo je tek jedna od 600 do sada otkrivenih grobnih mjesta s posmrtnim ostatcima žrtava poraća u Sloveniji i naprosto je nevjerojatno da još nitko nije odgovarao ni za jednu nevinu žrtvu, pa čak nije provedena ni istraga, dok je s druge pak strane Državno odvjetništvo RH iznimno agilno u procesuiranju navodnih zločina iz hrvatskog Domovinskoga rata', stoji u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene