Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promocija mladih letača

U zraku s jednom od najboljih skakačica na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oni vole adrenalin, visinu i samostalnost. U obrazovanju su uspješni, a to dokazuju i njihovi prvi samostalni letovi.

Devetero učenika letača proslavili su svoj uspjeh na promociji u Zrakoplovnoj Bazi Zemunik kraj Zadra. Veselje je s njima podijelila i posebna gošća.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suspendirani su Piloti zaspali na letu na kojem je bilo 153 ljudi, uslijedio je potpuni kaos: Opravdanje koje su dali je navjerojatno Zrakoplov aviokompanije Finnair Mnogi izrazili zabrinutost Potez aviokompanije izazvao val kritika: Vagali putnike prije ulaska u zrakoplov

Marko je sasvim siguran u ono što želi. Prvim samostalnim letom položio je najteži ispit. 'Nema granica, jednostavno osjećaj slobode, adrenalina ne može se opisat', opisuje Marko Novković, učenik letač. I njegovih osmero kolega pokazalo je zrelost i disciplinu. A prepoznala je to još jedna ljubiteljica visina.

Blanka Vlašić spremno je prihvatila kumstvo ovom naraštaju. A nije odbila ni sjesti u letjelicu i barem nakratko doživjeti ulogu pilota. 'Nadam se, eto, da ću se malo bolje upoznat s avionima i da ću naučit bar kako se koji zove', kaže Blanka koja je ujedno i kuma ovog naraštaja letača.

Kumi su letači, pak, objasnili da za svega ipak stoji dugogodišnji trud. 'Tri godine smo na Fakultetu prometnih znanosti, na smjeru aeronautike u Zagrebu i nakon tri godine, obuka se premješta ovdje u Zemunik', pojasnio je Novković.

Prvi let svi su uspješno prošli. 'Savladali smo to svi, hvala Bogu, i nadam se da nas čeka duga i uspješna karijera', optimističan je Karlo Kolšeg, učenik letač. A uz Blankinu potporu, nema sumnje da će se njihove želje zaista i ostvariti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene