Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROVJERENO, VEČERAS U 22:35

U zemlji znanja - petina nepismenih!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tko ovih dana nije saznao koje je boje Juditin prsten, neće nikad!

Državna matura u punom jeku, prijepori oko nje na svakom koraku! Učenici se bune, nastavnici ne razumiju u čemu je problem, ministar Jovanović obećava da će kazniti svaki propust. No, korijen problema je puno dublji. Nešto ne štima u hrvatskom obrazovnom sustavu. Zašto to tvrdimo? Evo zašto! Petina hrvatskih učenika ne razumije što čita i ne može pronaći odgovor u tekstu, što se kvalificira kao nepismenost! Četvrtina smatra da je čitanje gubitak vremena, trećina ne zna osnove matematike koja im je potrebna za svakodnevni život. Podaci su to međunarodnog istraživanja PISE provedenog na uzorku od 4 i pol tisuće hrvatskih petnaestogodišnjaka.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Provjereno: slučaj Damira Škare - 4 Škarina žrtva Prvo ju je silovao pa su je pokušali ušutkati: "Bilo je strašno, ali sve bih ponovno učinila"

Jesmo li nacija koja djecu uči kako „štrebati“ ili logički razmišljati? Rezultati državne mature nisu loši, no istraživanja o tome kako učimo su poražavajući! Više, pogledajte večeras u 22:35 u emisiji Provjereno!


Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 Aktivirajte 7 dana besplatnog pristupa na OYO najkasnije do 7. lipnja i uživajte u filmovima, serijama i emisijama besplatno!

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene