Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč kiši

U Zagrebu se okupilo 500-tinjak biciklista: Zemlju biram, bicikliram

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karavana vozila na 'ljudski' pogon kretala se mirno od Trga Francuske Republike preko Save, a posljednja postaja je na Bundeku.

Barem 500 ljudi na biciklima okupilo se na Trgu Francuske Republike u akciji u kojoj porukom 'Zemlju biram, pedaliram' prigodno na Dan planeta Zemlja žele naglasiti kako je vožnja biciklom zdrav i ekološki prihvatljiv oblik gradskog prijevoza. 

Pročitajte i ovo Analiza - 1 SIGURNOST PO MJERI SVIH Kako policija troši resurse usprkos sudskim presudama? ''Uspjeh bi bio manje nesreća, a ne veći broj kazni'' Bicikliraj za epilepsiju ŠANSA ZA BOLJI SVIJET Kotač promjena: ''Ako želimo zaista biti spremni i otporni na sve događaje u budućnosti, bicikl nema alternative''

Organizatori akcije, Sindikat biciklista, napominju da žele Zagreb kao grad u koji će biciklisti i pješaci, kao prirodni saveznici, živjeti bez sukoba koje stvaraju nepromišljene i nekvalitetne biciklističke staze, kakve su nedavno provučene Savskom cestom.

Vesela karavana vozila na 'ljudski' pogon, opremljena zviždaljkama i glazbalima, kretala se mirno od Trga Francuske Republike preko Save, a posljednja postaja je na Bundeku, gdje je najavljena spontana zabava. Cilj akcije je, govore 'sindikalisti', dokazati da se planet Zemlju i Zagreb voli biciklom. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene