Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbačeni 65-godišnjaci

DRAMATIČNA DELOŽACIJA U ZAGREBU 'Ne znam gdje ću, ali Zrinjevac i Maksimir imaju slobodne klupe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnik ih je sudskim putem deložirao zbog obnavljanja prostora u kojem su živjeli.

Još jedna dramatična deložacija koju aktivisti Živog zida jutros ipak nisu uspjeli zaustaviti. Na zagrebačkom Jordanovcu zbog izgubljenog zaštićenog najmoprimstva 65-godišnji supružnici Safet i Branka Terebuh završili su na cesti. Vlasnik ih je sudskim putem deložirao zbog obnavljanja prostora u kojem su živjeli.

Pročitajte i ovo Sudar u Zagrebu Pažljivo u prometu Sudar u Zagrebu izazvao prometni kaos: Automobil završio na tračnicama, ima i ozlijeđenih Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli

Iz doma Terebuhovih interventna policija iznijela je 30 aktivista.

Safeta Terebuha neće biti sram spavati na ulici.

Očajan suprug rekao je kako će njegova supruga, koja je bolesna i ovo je sve jako teško podnosi, vjerojatno kod sestre, a on sam još ne zna što će.

'Čujte, Zrinjevac ima par klupa, i Maksimir isto', rekao je.

Vlasnik kuće deložiranom je Terebuhu sudski ukinuo status zaštićenog najmoprimca zbog preinaka koje je radio u stanu. Što je navodno morao zbog derutnosti.

'Živi u jako oskudnom stanu i ako je o pravno nije pravedno zato jer susjed ima puno godina, ide svaki dan u menzu po hranu, znači socijalni je slučaj i mislim da je ovo sramota za RH', rekao je susjed Kristijan Župan. Safetu nitko nije ponudio zamjenski smještaj.

'Nema apsolutno nitko veze s tim, gdje god sam otvorio vrata, Bandiću sam bio pa sam dobio... da ne budem prost', kaže deložirani starac.

Ali u zamjenu za naslijeđeno majčino stanarsko pravo i zaštićeno najmoprimstvo sada može dobiti smještaj u prihvatilištu.

ŽIVI ZID U ILEGALNIM AKCIJAMA 'Uključujemo ljudima vodu jer je ona osnovno ljudsko pravo'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene