Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Zagrebu 600 biračkih mjesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na području Grada Zagreba bit će ukupno 600 biračkih mjesta, raspoređenih u četiri izborne jedinice, ističu u Gradskom izbornom povjerenstvu (GIP), koje još nema potpune podatke o ukupnom broju birača u hrvatskoj metropoli.

Najviše biračkih mjesta, čak 265, biti će u 1. izbornoj jedinici,
odnosno centru i zapadnom dijelu grada. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lagumdžija traži poništenje odluke o 124 biračka mjesta u BiH Slika nije dostupna BiH: Policija spriječila prosvjed Hrvata koji traže više biračkih mjesta

125 birališta bit će na području Sesveta i Dubrave u 2. izbornoj jedinici, 112 u zapadnom, jugozapadnom i južnom dijelu grada koji su u 7. izbornoj jedinici, a 97 u 6. izbornoj jedinici tj. jugoistočnom dijelu Zagreba.

U Gradskom izbornom povjerenstvu poručuju da bi građanima ovih dana trebali doći izvodi iz popisa birača te da se sve izmjene u popisima mogu napraviti do 10. studenoga.

U popisu će biti i maloljetnici koji će na dan izbora napuniti 18. godina, pa još nije poznato koliko će ukupno Zagrepčana na dan izbora imati pravo glasa.

Biračkim odborima GIP će savjetovati da maksimalno pokušaju izići u susret svima koji ne mogu izići na birališta, a tvrde da će osigurati i dovoljno automobila kako bi članovi biračkih odbora mogli posjetiti i bolesnike u gradskim bolnicama.

Prije izbora jedna od važnijih zadaća izbornih povjerenstava bit će sastavljanje biračkih odbora. 

Predsjednik i zamjenik ne smiju biti članovi političkih stranaka, dok po dva člana i njihove zamjenike predlažu vladajući i oporba.

Ako se stranke ne uspiju dogovoriti o članovima odbora, u GIP-u najavljuju da će ih izabrati ždrijebom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene