445575
445575
445575
445575
445575

Kraljevsko pojačanje u zagrebačkom ZOO-u

  • , 04.08.2016., 15:25
  • Autor:
  • komentara

Dva lavića rođena su u zagrebačkom Zoološkom vrtu 16. lipnja, no tek sada su pokazani javnosti.

 
 
 
 
Dva nova mladnca lava u zagrebačkom ZOO-u (Sanjin Strukic/PIXSELL) - 4
Dva nova mladnca lava u zagrebačkom ZOO-u (Sanjin Strukic/PIXSELL) - 4

Obitelj zagrebačkih lavova postala je bogatija za dva člana koji su na svijet stigli 16. lipnja. Riječ je o prvim mladuncima - lavicima jedanaestogodisnje mame, Nyote.

Nyota je sa sestrom Ayanom u Zagreb stigla iz Amsterdama, dok je otac, desetogodišnji lav Leo stigao iz Subotice, objavio je ZOO. Kako kažu timaritelji, cijeli čopor mladunce čuva kao kap vode na dlanu. Majka je pritom, naravno, najveća zaštitnica. Svoje potomke drži na oku 24 sata na dan.

'Lavove se opravdano smatra kraljevima životinja, ali jedna od situacija kad najbolje možete vidjeti svu njihovu snagu, jest kada štite svoje mlade. Nyota je prvih tjedana bila jako nepovjerljiva prema svima, pa bi glasnom rikom i zastrašujućim kretnjama tjerala sve koji bi im se približili. Sada se navikla na timaritelje i djelatnike Vrta koji se o njima brinu, no nepoznatima ne da blizu“, rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba te pojasnio da su djelatnici Vrta činili sve kako bi lavlju obitelj proteklih tjedana poštedjeli nepotrebnog uznemiravanja.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se