Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrhunska djela renesanse!

U Zagreb 'stigli' Tizian, Tintoretto, Veronese...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zagrebačkoj galeriji Klovićevi dvori otvorena je jedna od najiščekivanijih ovogodišnjih izložbi. Na jednom su mjestu djela velikih majstora renesanse.

Svi su izlošci djela vrijednih ruku najznačajnijih talijanskih slikara 15. i 16. stoljeća. Ova su se remek djela zahvaljujući Klovićevim dvorima našla na jednom mjestu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gužva i poznata lica FOTO Pogledajte kako je bilo na otvorenju izložbe djela Pabla Picassa Slika nije dostupna Remek-djela iz Muzeja Picasso Dan uoči otvorenja Picassove izložbe u Klovićeve dvore pušteni novinari

'One vrijede beskrajno jer mi drugih takvih slika nemamo. One su neprocijenjive', kazao je autor izložbe Radoslav Tomić.

'Ja bih rekla da će posjetitelji vidjeti jedan imaginarni muzej renesansnog slikarstva koji postoji u Hrvatskkoj, a rasut je duž našeg Jadrana i otočja', dodala je ravnateljica Klovićevih dvora  Vesna Kusin.

Impresivna djela skupljala su se duž cijele obale. Većinom su bila u crkavama i samostanima, ali i muzejima te privatnim zbirkama. Renesansnih slika u Hrvatskoj ima tek stotinjak.

'Mozda jednom u životu imamo priliku vidjeti ova djela na jednom mjestu', kazala je Kusin.

Upravo je zato ova izložba posebna. I teško da ćete je moći ikad više pogledati u ovom izdanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene