Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grgich Hills izlaže u Zagrebu

U Zagreb stigao i slavni kalifornijski vinar hrvatskog porijekla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je otvoren Zagreb Wine Gourmet Weekend na kojem izlažu vinari iz cijelog svijeta, a među njima i poznati kalifornijski vinari hrvatskog porijekla.

Prije 26 godina Hrvatsku je napustio Ivo Jeramaz, nećak poznatog kalifornijskog vinara Miljenka Mikea Grgicha i potpedsjednik kompanije Grgich Hills.

Pročitajte i ovo Zimski Wine and Walk - 1 Wine and walk Sve popularniji oblik turizma na istoku Hrvatske: Posjetitelji su oduševljeni Poplava u Los Angelesu - 1 Nesvakidašnji prizor Uraganska oluja pogodila Kaliforniju: Klizišta i poplave paralizirale više od pola milijuna domova

'Počeo sam s dna, prao sam bačve i trebalo mi je pet godina prije nego što mi je Miljenko dao pravi posao', priča Ivo o svojim počecima u ujakovim vinogradima.

Jeramaz smatra kako budućnost hrvatskog vina leži u povezivanju vna s turizmom. 'Hrvatsko vino je teško prodati vani. Plavac u New Yorku košta 50 dolara. To je jako teško prodati. Mora se prodati vino uz turizam, to je naša šansa', kaže Jeramaz.

'Kvaliteta hrvatskih vina je nevjerojatno odskočila u posljednjih 15 godina, ono što se u Kaliforniji dogodilo u 50 godina u Hrvatskoj se dogodilo u 15 godina', optimističan je Ivo o budućnosti hrvatskih vina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene