Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće ih iznenaditi

U Zagori spremni za snježne oluje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premda su ga očekivali i u Dalmaciji, snijeg ipak nije stigao do juga. No ove godine su, kažu stanovnici Zagore, koje je lani mećava odsjekla od svijeta, spremni.

Samo je pogled prema snježnim vrhovima dovoljan da se odmah krene u akciju, jer prošle je godine bilo kritično. Evo što su naučili nakon što je većinu sela za lanjskog snijega prehranila Gorska služba spašavanja:

Pročitajte i ovo Trajekt se bori s jugom Orkansko jugo u Dalmaciji VIDEO Trajekt jedva pristao zbog olujnog vjetra: Otkazane linije za Vis i Hvar Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Prvo, tu su drva, u kući ima mesa, brašna i kućnih potrepština. Treba osigurati da se voda ne smrzne. 'Dva dana i dvije noći nismo mogli odavde. Tu su bila dva metra snijega. Tako smo se naučili na tom primjeru', ispričao je Željko Tošić.

>> Korisni savjeti za ekstremne uvjete zime!

Svega ima u kući i sad zaista može pasti snijega koliko hoće. Kada je snijeg zapao lani, nije bilo ni nastave. Zimnica se priprema u svakoj kući. Osim hladnoće i snijega, dolaze i blagdani. 'Početkom prosinca pripremamo se do Božića. Poslije Božića, obavimo što treba i proslavimo stipandan i ivandan', rekao je Dražen Grgurević.

Spremni su u cijeloj Zagori i za blagdanske proslave, ali i za snježnu oluju koja prijeti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene