Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slave knjižnicu godine

U Zadru obilježen Dan hrvatskih knjižnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva u nizu regionalnih knjižnica danas je obilježen Dan hrvatskih knjižnica, a najsvečanije je bilo u Gradskoj knjižnici Zadar koja je prema odluci Hrvatskog knjižničarskog društva proglašena ‘Knjižnicom godine’.

Obilježavanje Dana hrvatskih knjižnica počelo je jutros u zadarskoj Gradskoj knjižnici gdje je organiziran raznovrstan program pod nazivom ‘Mirisi i zvuci mediterana’, a na dodjeli priznanja ‘Knjižnica godine’ okupili su se uglednici iz javnoga i političkoga života Zadra, te predstavnici istaknutih knjižničarskih društava i institucija u Hrvatskoj.

Svojim programima obrazovanja korisnika za različite zahtjeve i potrebe, odgojnom i kulturnom djelatnošću, te ustrajnošću održavanja visoke razine djelatnosti i javne vidljivosti zadarska Gradska knjižnica postavila je uzoran model knjižnice u zajednici, i kao takva, prvi je dobitnik ovog strukovnog priznanja - zbog toga se zadarska Gradska knjižnica izdvaja među hrvatskim narodnim knjižnicama, rekla je Marijana Mišetić predsjednica Hrvatskog knjižničarskog društva.

Valter Boljunčić predsjednik saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, istaknuo je kako je ovu strukovnu nagradu zadarska Gradska knjižnica koja svake godine ima sve više korisnika, dobila ne samo u oštroj konkurenciji drugih Narodnih knjižnica u Hrvatskoj, nego i u konkurenciji s internetom.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

>> Hrvati po posjećenosti knjižnica daleko ispod svjetskog prosjeka

Bez obzira na nove tehnologije, najvažnije je da znanje prenosimo novim generacijama i da shvatimo da nas knjiga, kako bi kazao prof. Milivoj Solar, uči da budemo ono što jesmo, kazao je pomoćnik ministrice kulture Vladimir Stojisavljević na svečanosti. Čestitka iz Zadra poslana je danas svim knjižničarima, knjižnicama i njihovim korisnicima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene