Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatski veleposlanici

U Washington ide Joško Paro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U jedno od najvažnijih veleposlanstava, ono u Washingtonu, spreman je otputovati Joško Paro.

Potvrdila je to ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, istodobno negirajući kako je oko imenovanja bilo nesuglasica na relaciji Pantovčak - Markov trg.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Aktualne teme Milanović o veleposlanicima i plinskoj aferi: ''Plenković želi zadržati kontrolu. Sad će vjerojatno žrtvovati Barbarića'' Zoran Milanović i Andrej Plenković Ponovio poziv Milanović pozvao Plenkovića na razgovor o veleposlanicima, komentirao odnose sa susjedima: "Sa Srbijom je i dalje teško"

'Procedura sa Joškom Parom je završena praktički, dosao je i agreman i on ide sa mnom u izaslanstvu u posjetu 21. ožujka gospođi Clinton', rekla je Pusić.

Podsjetimo, Pusić je s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem, sukreatorom vanjske politike, prekrjučer predstavila smjernice hrvatske diplomacije svim hrvatskim veleposlanicima na konferenciji u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

>> Josipović Vesnu Pusić nazvao ministricom pravosuđa

Na prvom takvom sastanku ikad održanom okupilo se 46 bilateralnih i 6 multilateralnih veleposlanika čiji će izbor ubuduće, istaknula je Pusić, ovisiti isključivo o kvaliteti.

'Sve koji nisu dovoljno kvalitetni treba povući. Oni koji su dovoljno kvalitetni moraju imatu punu uslugu ministarstva, u punom smislu predstavljati Hrvatsku i uživati takav tretman i u zemlji u kojoj su na dužnosti i u svojoj vlastoj kući', izjavila je šefica hrvatske diplomacije na konferenciji za novinare.

Josipović je rekao da se s Pusić slaže i u globalnim ciljevima i u detaljima vanjske politike Hrvatske koja može napraviti zaokret iz statusa male zemlje u status male dobronamjerne sile, sposobne aktivno se izboriti za svoju poziciju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene