Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvješena na kući

U Vukovaru zapaljena hrvatska zastava!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznati počinitelj jučer je zapalio hrvatsku zastavu.

U Vukovaru je u četvrtak, 5. kolovoza, nepoznati počinitelj zapalio hrvatsku zastavu, koja je bila izvješena na jednoj obiteljskoj kući.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara - 2 Predsjednik odao počast Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru: "To je primjer žrtve i patnje, ali i njihovog herojstva i zajedništva" Slika nije dostupna nepoznati počinitelj Vukovar: Poderali zastavu Hrvatske u Ulici Domovinskog rata

Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je da je zastava zapaljena u jutarnjim satima, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, a povodom kojega je velik broj hrvatskih građana na pročelja svojih domova istaknuo državnu zastavu.

Vukovarska policija istražuje sve okolnosti događaja.

'Ministarstvo branitelja Republike Hrvatske najoštrije osuđuje čin paljenja državne zastave koji se jučer, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 20. obljetnicu osloboditeljske Vojno-redarstvene operacije "Oluja", dogodio u Vukovaru, gradu koji je podnio zastrašujuće ljudske i materijalne gubitke da bi se hrvatski državni stijeg danas slobodno mogao viti diljem naše zemlje. Državna zastava Republike Hrvatske jedan je od najvažnijih nacionalnih simbola, za koji su mnogi hrvatski branitelji dali i svoje živote, pa je jučerašnje paljenje zastave obezvrjeđivanje te žrtve i uvreda slobodnoj i demokratskoj državi koju zastava predstavlja', stoji u priopćenju Vlade.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene