Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dunav na 630 centimetara

U Vukovaru izvanredne mjere obrane od poplave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na mjernoj stanici u Vukovaru večeras je vodostaj Dunava dosegnuo 630 centimetara pa su proglašene izvanredne mjere obrane od poplave, potvrdio je zapovjednik Stožera za zaštitu i spašavanje u gradu Vukovaru Željko Pinjuh.

Od ponoći pa do večeras do 21 sat Dunav je u Vukovaru narastao 30 centimetara, a pod vodom je dio Otoka športova, odnosno ljetna terasa restorana 'Vrške'. Otok športova brane 550 metara duge 'boks-barijere' u kojima je oko 500 kubika pijeska, a spremno je više tisuća vreća s pijeskom ako će trebati dograđivati nove nasipe.

Pročitajte i ovo Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu" Domovinski pokret okupio se da spriječi Milorada Pupovca da oda počast žrtvama Vukovara - 9 dežurstvo u restoranu Domovinski pokret okupio se kako bi spriječio Milorada Pupovca da oda počast žrtvama Vukovara

>> Dunav od jutra narastao za 10 cm, zasad je sve pod kontrolom

Voditelj obrane od poplava Vukovarsko-srijemske županije Mario Spajić izjavio je danas da se ipak ne očekuje vodeni val koji bi dosegnuo razinu onoga iz 2006. kada je vrh vodenog vala na Dunavu u Vukovaru iznosio 720 centimetara.

'Vjerojatno će se vrh vodenoga vala kretati oko 700 centimetara, no spremni smo i za viši', rekao je Spajić dodavši da je situacija pod kontrolom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene