Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čuvanje hrvatske tradicije

U Vrbovcu otvorena manifestacija 'Kaj su jeli naši stari'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor otvorila je večeras u Vrbovcu 31. tradicionalnu turističko-kulinarsku manifestaciju 'Kaj su jeli naši stari'.

Na manifestaciji će, uz smotru kulinarskih umijeća žena vrbovečkog kraja, nastupiti 3.000 sudionika u oko 115 različitih kulturno-umjetničkih programa a održava se do nedjelje, 28. kolovoza.

Izražavajući zahvalnost ženama koje su u 'srcu te manifestacije', Kosor je izrazila važnost čuvanja hrvatske tradicije.

'Za dvije godine, 2013., manifestacija 'Kaj su jeli naši stari' bit će otvorena u trenutku kada će Hrvatska više od dva mjeseca biti 28. članica EU', rekla je istaknuvši kako će ta, ali i druge manifestacije, pokazati 'da ćemo u EU unijeti mnogo toga što je hrvatsko bogatstvo i čime se možemo ponositi'.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić kazao je kako je manifestacija 'Kaj su jeli naši stari' jedinstveni festival hrane na kojem se mnogobrojnim gostima uz narodne običaje predstavljaju jela starija od 150 godina. Ustvrdio je kako je riječ o jednoj od najznačajnijih tradicijskih manifestacija u Hrvatskoj.

Vrbovečki gradonačelnik Vladimir Bregović zahvalio je Vladi na pomoć u razvoju toga kraja.

Otvaranju tradicionalne turističko-kulinarske manifestacije su, uz mnoge građane, nazočili i potpredsjednik Sabora Josip Friščić, potpredsjednik Vlade Božidar Pankretić te ministri Đuro Popijač, Božidar Kalmeta, Davorin Mlakar, Damir Bajs, Dražen Bošnjaković, Branko Bačić, Jasen Mesić te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i brojni saborski zastupnici.

U kulturnom programu nastupilo je vrbovečko Kulturno-umjetničko društvo 'Petar Zrinski'. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija brutalno iživljavanje Horor kod Zagreba: Cipelarili mladića na cesti, odveli ga u šumu i prijetili da će ga ubiti Slika nije dostupna Aktivan dan premijerke Pogledajte kako ju je umalo ugrizao pas, onda joj se pokvario vlak, pa je prala rublje 'rifljačom'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene