Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Snimka koja otkriva kako je atentator napao Fica: Otkriveno što je izgovorio prije nego što je zapucao

Čitanje između redaka

Mišljenje stručnjaka: 'U Vladi ima itekakvih disonantnih tonova'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica Vesna Pusić, prvi je član Milanovićeve Vlade koja je dignula ruku protiv Vladine odluke!

Jesu li sve raspravili prije premijerova odlaska u Bruxelles, ministrica nije otkrila. Sve je, kaže, u redu. 'Sve je u redu u koaliciji. Mislim da ćete nam zabraniti da uopće razgovaramo, tako da si međusobno hofiramo, odmah postaje sumnjivo', pojasnila je Pusić.

Pročitajte i ovo Davor Ivo Stier Iznio četiri zahtjeva Stier o Bartuličnim zahtjevima: "Sigurno će naši timovi uskladiti program" Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene"

Čitajući između redaka, kaže profesorica s Fakulteta političkih znanosti, ministrici kao sveučilišnoj profesorici mogao je zasmetati prijedlog ministra Jovanovića. Ali i još nešto. 'Možemo zaključiti da je to bila poruka otprilike ne slažemo se svi tako idealno, odnosno ima i među nama itekakvih disonantnih tonova. Ovaj put smo to, eto i pokazali', obrazlaže prof.dr.sc. Smiljana Leinert Novosel, s Fakulteta političkih znanosti.

'Svatko ima pravo podignuti glas, mislim, nema se nitko pravo derati, ali se svatko ima pravo ne složiti se, ima pravo drugačije misliti. Ne osjećam to kao bilo kakav problem', istaknula je Pusić. Različito mišljenje, kažu SDP-ovci - ne može koaliciju dovesti u pitanje.

'Ponekad se radi o osobnom gledanju na neku problematiku i u demokratskom sustavu je sve moguće. Ne znači da koalicija mora doći u pitanje', smatra Dragica Zgrebec, saborska zastupnika. Podsjetimo, istu je situaciju imao i HDZ. No, verbalna nadmudrivanja između premijera i ministrice, HDZ-ovcima znače, nešto drugo. 'Mislim da su tu dublji razlozi i da su to neki problemi između SDP-a i HNS-a, koji su puno dublje prirode nego samo glasovanje u Vladi', smatra Božidar Kalmeta, bivši ministar i saborski zastupnik HDZ-a.

Bilo to tek pokazivanje mišića ili problem unutar koalicije, javno upućene strelice osim Vesne Pusić, premijer je uputio i Mireli Holy.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene