Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan pomirbe

U vjerskim sukobima najmanje šest ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko ljudi ozlijeđeno je u sukobima između Palestinaca i izraelske policije na Brdu hrama u Jeruzalemu, izvijestila je policija.

Najmanje šest osoba je ozlijeđeno, među kojima jedna teže. Očevici tvrde da je jedanaest ozlijeđenih. Policija je privela osam osoba. ‘U Starome gradu, osobito u muslimanskom dijelu razmješteno je puno policajaca zbog napetosti koje vladaju od jutros’, rekao je novinarima glasnogovornik policije Micky Rosenfeld. Prvi je incident izbio jutros kad je židovske vjernike koji su došli na molitvu na Brdo hrama, napala je skupina muslimana, zbog čega je intervenirala policija.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Palestinci kamenjem gađaju Izraelce (Foto: AFP) Eskalacija sukoba Kaos na Bliskom istoku i dalje traje - Palestinac nožem izbo izraelskog zaštitara u Jeruzalemu

>> 'Napalo nas je oko 150 muslimana'

Prosvjednici su se ondje sukobili s izraelskom policijom. ‘Skupinu židovskih vjernika koji su došli na molitvu na Brdo hrama (židovski naziv za Plato džamija), kamenjem je napalo oko 150 muslimana, a naše su snage intervenirale kako bi to spriječile’, rekao je glasnogovornik izraelske policije Micky Rosenfeld. Pritom su ranjena dvojica policajaca, no vrlo brzo uspostavljen je red. Izraelci u nedjelju obilježavaju Jom Kipur, dan pomirbe i pokajanja. Incidenti na Brdu hrama ili Platou džamija, svetome mjestu za Židove i muslimane, vrlo su česti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene