Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spremno 60 tisuća ljudi

Razorna moć vode: U Varaždinu s posebnim zanimanjem prate vijesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obilne kiše uzrokovale su nezapamćene poplave u susjednoj Sloveniji. Voda je prodrla u nekoliko stotina kuća u središnjem i zapadnom dijelu zemlje.

Nabujala Drava izlila se i između Maribora i granice s Hrvatskom, pa u Varaždinu s posebnim zanimanjem prate vijesti iz Slovenije, gdje je u stanju pripravnosti oko 60.000 pripadnika civilne zaštite.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari" U Ninu se izlila riječica - 11 jaka kiša i olujno jugo FOTO/VIDEO Velika poplava na području Zadra: Zabilježen najjači udar juga - 98 kilometara na sat

Samo 15 kilometara od Ljubljane općina Ig poplavljena poput močvare. Mještani ne pamte ovako obilne kiše.

'Strojeve za ispumpavanje držimo upaljene stalno, u kući je desetak - petnaest centimetara vode i borimo se na sve načine', kaže Rok, stanovnik Iga, za Dnevnik Nove TV.

Voda je prodrla u nekoliko stotina kuća i napravila velike materijalne štete. Središnji i zapadni dio Slovenije najjače su osjetili razornu moć vode. U stanju pripravnosti je oko 60 tisuća pripadnika civilne zaštite.

Slovenci očekuje veliku oluju: Proglašen CRVENI alarm!

Nabujala Drava izlila se između Maribora i granice s Hrvatskom, pa situaciju pomno prate u Varaždinu.

'Proglašene su za sada redovne mjere obrana od poplava na dionicama uzvodno od Varaždina. Ugroženo područje je nebranjeno područje općine Cesnica dakle Lovrećan Otok, koji prilikom takvih vodostaja bude uvijek i poplavljen', kaže Leonard Sekovanić, iz Hrvatskih voda.

Mještani ove male općine umorni su od života u strahu od poplava. Iz hrvatskih voda poručuju da se sutra očekuje miran prolazak vodenog vala kroz Hrvatsku, ne bude li velikog povećanja oborina. Mještanima Lovrećan Otoka to pak - malo znači. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene