Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Službe ipak spremne

U Varaždinskoj županiji nema opasnosti od novih poplava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Varaždinskoj županiji nema opasnosti od novih poplava, izjavio je danas varaždinski župan Predrag Štromar, dodavši kako su sve nadležne službe ipak spremne.

'Vodeni val koji se očekuje je dosta niski, odnosno za 70 posto niži od najvišeg prošlotjednog vala i mislim da neće biti problema, ali mi smo ipak spremni i upozoravamo građane da ako se nešto dogodi - budu u pripremi', rekao je Štromar. Od Ladislava Grđana iz varaždinske podružnice Hrvatskih voda doznaje se da bi, prema posljednjim prognozama Austrijanaca od 11 sati, protok iz Austrije u Sloveniju danas poslijepodne trebao iznositi oko 1300 prostornih metara vode u sekundi.

>> Varaždinskoj županiji i ovog vikenda prijeti vodeni val

To obrambeni nasipi na području Varaždinske županije mogu podnijeti pa ne bi trebalo biti problema, kaazao je. Dodaje da bi, ako protok na Borlu dosegne 1400 prostornih metara vode u sekundi, rijeka Drava ponovno poplavila naselje Lovrečan Otok u općini Cestica, ali ne bi ugrozila Virje Otok u kojem je sanirana rupa u nasipu. 'Ako bi se pojavio protok puno veći od ovog posljednjeg najavljenog, mi smo spremni za intervenciju, no, nadamo se da se neće biti takvih količina vode kakve su zabilježene prošlog tjedna', kaže Grđan.

Vodeni val koji bi iz Austrije u Sloveniju trebao stići danas poslijepodne, do Hrvatske bi trebao stići sutra poslijepodne. 'Budu li kiše u Sloveniji intenzivne, val bi mogao stići i ranije, no, prema sadašnjim prognozama ne očekuju se jako veliki protoci niti veća opasnost', rekao je Grđan iz varaždinske podružnice Hrvatskih voda. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Poplave u Rusiji i Kazahstanu Stotine domova poplavljeno Oglasile se sirene: Rekordne poplave u Rusiji i Kazahstanu, evakuirano više od 100.000 ljudi Davor Božinović u Varaždinskoj županiji bez ljudskih žrtava FOTO Zbrajaju se štete na sjeveru Hrvatske: "Čak i oni najpesimističniji nisu ovo mogli predvidjeti"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene