Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavljen u osnovnoj školi

U varaždinskim školama uvedeni e-dnevnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varaždin je prvi grad u Hrvatskoj koji će početkom nove školske godine u svih svojih sedam osnovnih škola uvesti e-dnevnik, sustav koji će u potpunosti zamijeniti razredne knjige.

Gradonačelnik Goran Habuš danas je na predstavljanju u varaždinskoj IV. osnovnoj školi kao osnovne prednosti novog sustava naveo mogućnost da roditelj prati ocjene, izostanke kao i sva zbivanja vezana uz njegovo dijete tijekom školskog dana. Aplikacija ima sve mogućnosti razredne knjige kao i mogućnost analize u pedagoškom praćenju učenika, a znatno će unaprijediti odgojno-obrazovni proces.

Za tehničku realizaciju projekta iz gradskog je proračuna izdvojeno oko pola milijuna kuna, a za svako od 89 razrednih odjeljenja kupljeno je prijenosno računalo, rekao je Habuš.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izrazio žaljenje zbog incidenta Otac učenice koji je šakom udario profesora pušten je na slobodu Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!"

>> U osnovne škole dolaze zdravi jelovnici!

U ovoj školskoj godini sustav e-dnevnika uveden je u sve više razrede varaždinskih osnovnih škola, a u niže razrede bit će uveden u drugom polugodištu ove ili početkom iduće školske godine, najavio je varaždinski gradonačelnik.

Za uvođenje sustava e-dnevnika u niže razrede, odnosno nabavu prijenosnih računala, utrošit će se dodatnih 200 tisuća kuna.

Aplikaciju za sustav e-dnevnik izradio je CARnet - Hrvatska akademska i istraživačka mreža u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene