Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostalo 18 kandidata

Bebić: Ne znam što nudim glasnogovorniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posao glasnogovornika Luke Bebića sada lovi 18 kandidata.

Osnovana je i tročlana komisija koja će nakon dodatnog testiranja, predsjedniku Sabora, predložiti kandidata koji bi mu trebao skinuti dio medijskog tereta s leđa. Dugotrajna potraga za glasnogovornikom Luke Bebića uskoro bi mogla biti okončana. 18 preostalih kandidata čeka daljnju selekciju. One koji zadovolje kriterije, čeka prvi susret s mogućim šefom.

'Nisam ni s kim razgovarao, ali očekujem da ću s onima koji budu ušli u finale malo razmijeniti mišljenja i steći neki svoj dojam o tome', rekao je Bebić. Iako saborski ured za odnose s javnošću broji deset članova, Bebić želi nekoga tko će govoriti u njegovo ime. Zanimljive kandidate tajniku Sabora predložit će tročlana komisija na čelu s voditeljicom saborskog ureda za odnose s javnošću, i to nakon opsežnog testa. Na prijavnicama su brojne profesije: od novinara, do profesora,

Posao će na kraju ipak pripasti samo jednome. Čime je to Bebić privukao brojne kandidate? 'A ne znam što im nudim, nemam pojma koliko će imati plaću ni ništa. Nisam se o tome informirao, ali kao što znate neće to biti neka velika plaća', kazao je Bebić. Ostanu li u finalu muškarac i žena s istim kvalitetama, koga bi predsjednik Sabora bi odabrao. 'Što bi ja sad tu unaprijed se opredjeljivao, bit će onaj koji bude po mojoj procjeni sposobniji', kaže Bebić.

No, preostala 18. mogla bi se načekati do novog poziva s Markova trga. 'Kada će se to dogoditi ne znam jer još nismo odredili datum testiranja', rekla je Ružica Šimonović. Iako je od isteka prijava na natječaj prošlo gotovo dva mjeseca, definirani rokovi za provođenje spomenutog testiranja ne postoje. Tako će Bebić u bitci s novinarima ostati sam još neko vrijeme.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene