Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZVUČI NEVJEROJATNO

Radnici tvrtke u ovom hrvatskom mjestu imaju plaću i do 5 tisuća eura - Jedno zanimanje je posebno traženo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka Industrius d.o.o. iz Obrovca Sinjskog nedavno je dobila nagradu Zlatni ključ Hrvatskih izvoznika za najbolje srednje poduzeće.

Ako do sada niste čuli za Industrius, možda ćete sada tvrtku iz Cetinske krajine, registriranu na adresi Bajagić 11, zapamtiti s obzirom da su u njoj plaće kao u Švicarskoj i potpuno nestvarne za hrvatske uvjete - pet tisuća eura!

'Istina je, prosječne plaće naših ljudi koji rade u Južnoafričkoj Republici su 5000 eura. Tamo u suradnji s tvrtkom 'IDS' kroz konzorciji 'Mitsubishi-Hitachi' sudjelujemo na termoelektranama Medupi i Kusile', kazala je direktorica tvrtke Industrius Milenka Barać za Slobodnu Dalmaciju.

Tvrtka zapošljava 250 radnika, a najviše u Afriku idu raditi - zavarivači koji su najtraženija radna snaga.

Industrius u Podinama kod Šibenika gradi veliki pogon koji bi trebao proraditi u ožujku 2017. a u kojem se planira pokretanje proizvodnje procesne i energetske opreme u kojoj će posao naći 80-ak radnika.
 

Pročitajte i ovo Filip Zoričić, izbrani gradonačelnik Pule DRAMA SE ZAHUKTAVA Poluotok ide na prijevremene izbore? ''Pozivam IDS i župana Borisa Miletića da Istru ne drže svojim taocem'' Slika nije dostupna SUKOB S NOVIM VODSTVOM Potres u najvećoj regionalnoj stranci, Miletić istupio iz IDS-a: ''Nakon 29 godina i prvi put otkako postoje županije, IDS je izgubio istarskog župana''

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene