Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KONTROLA VOZILA

Do kraja tjedna traje besplatna akcija koja bi vam mogla doslovno spasiti život

Stanica za tehnički pregled automobila (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Stanica za tehnički pregled automobila (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Stanica za tehnički pregled automobila (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Stanica za tehnički pregled automobila (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Stanica za tehnički pregled automobila (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Stanica za tehnički pregled automobila (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Stanica za tehnički pregled automobila (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Svake godine sve je više vozača koji svoje automobile dovoze na besplatan tehnički pregled. Najčešće dolaze oni s vozilima starijeg datuma

Do kraja tjedna potpuno besplatno možete pregledati svoj automobil. Već tradicionalna akcija preventivnog tehničkog pregleda privukla je velik broj vozača.

Pročitajte i ovo Država prodaje vozila viđeno - kupljeno Država prodaje 24 vozila: U ponudi auti, kamioni i gliseri... Ilustracija Nakon strašne nesreće Kakvo je stanje teretnih vozila u Hrvatskoj: Iznenadit ćete se koliko ih padne na tehničkom

Iz godine u godinu, sve je više onih koji brinu o svojem automobilu i na taj način pridonose sigurnosti u prometu. Još uvijek zabrinjava najveći broj uočenih kvarova na kočnicama. Uz njih, tu su i loše gume, dvije komponente koje izravno utječu na sigurnost.

"U pravilu dolaze vlasnici koji imaju starije godište automobila, oni koji već imaju nekakvu sumnju na neispravnosti, onda im mi pomognemo prepoznati", pojašnjava Miroslav Borojević, voditelj stanice za tehnički pregled.

Za svoju sigurnost, ali i sigurnost ostalih u prometu, Ramadan cijele godine vodi brigu o svojem automobilu.

"Jednom ovako u stanici za tehnički pregled, jednom preko HAK-a redoviti pregled i na kraju dolazim prije samog tehničkog radi registracije, tri puta godišnje. Mislim da je to ok", kaže vozač Ramadan Silmani.

Na Marinovu automobilu sve je ispravno.

"Redovito idem, redovito auto kontroliram i mislim da auto ne bi smio na cestu ako nije tehnički u izvrsnom stanju, ne u normalnom, nego izvrsnom", kaže.

A, nažalost, mnogi automobili na našim prometnicama daleko su od izvrsnog stanja. 

"Otprilike dvanaestak posto prometnih nesreća, u kojima je bilo i smrtno stradalih se moglo prevenirati da smo imali nešto bolju tehničku ispravnost vozila", kaže Goran Pejić iz Centra za vozila Hrvatske.

Koja svakako neće biti bolja. Uvezli smo više od 66 tisuća automobila, prosječne starosti oko sedam godina. A vozni park nam je ionako iz godine u godinu stariji.

"Više od 13 godina, 13 i pol godina, a ukupni vozni park RH će preći granicu 14 godina.", dodaje Pejić.

Iako je riječ o preventivnom tehničkom pregledu, na automobilu se pregledava apsolutno sve. Akcija traje do subote, a ako vam nešto na automobilu i nije ispravno, kazni nema. Suprotno tome, tu su nagrade.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene