Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pljuskovita narav svibnja

U svibnju nas očekuje više sunca, ali i više kiše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedjelju je Međunarodni praznik rada i većina će ga provesti s obiteljima, na izletima u prirodi te se nadaju lijepom vremenu. Ostatak svibnja ipak bi trebao biti mnogo ljepši nego prvi dani.

I ovog vikenda očekuje nas promjenjivo i nestabilno vrijeme, dakle, slično kao i proteklih dana. Bit će sunčanih razdoblja, ali ponegdje i malo kiše ili kakvog pljuska. Kako u kopnenom području, slično očekujemo i duž Jadrana. Na moru bi doduše moglo biti i duljih sunčanih razdoblja, no ni tu ne možemo isključiti mogućnost kraćih pljuskova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

>> Ne spremajte kišobrane: I dalje oblačno i kišno!

Temperatura se neće znatnije mijenjati, bit će oko 20 stupnjeva, na moru možda tek malo toplije nego u unutrašnjosti. A što uopće možemo očekvati od nadolazećeg svibnja? Kao prvo, više sunca. To je mjesec s 50-ak sunčanih sati više nego što ih ima travanj. Manje oblaka, no neka vas to ne zavara jer u svibnju ima više kiše. Ona je ponajčešće pljuskovite naravi, to jest, kako je vrijeme nestabilnije nego u travnju, sve češće se javljaju poslijepodnevni pljuskovi.

A to su već na neki način i ljetne karakteristike ovog mjeseca. Sve u svemu i srednja dnevna temperatura za 5- 6 stupnjeva viša je nego u proteklom mjesecu. Na kontinentu ona iznosi 16, a na moru 18 stupnjeva. Ali, recimo i to da može iznenaditi i ljeto, pa nije čudno ako se ponekad izmjeri i preko 30. I na samom kraju, dugoročne prognoze kažu da bi i ovaj svibanj vrlo lako mogao biti i topliji od dugogodišnjeg prosjeka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene