Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije došla zbog bolovanja

U srpnju odluka o odgovornosti sutkinje koja je osporavala izbor Slavice Banić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno sudbeno vijeće (DSV) danas nije odlučivalo o stegovnoj odgovornosti sutkinje Upravnog suda Mirjane Juričić koja je osporavala zakonitost saborske odluke o imenovanju ustavne sutkinje Slavice Banić te pritom navodno naštetila ugledu suda i sudačke časti.

Kako se sutkinja Juričić nalazi na bolovanju ona danas nije došla pred DSV pa je predsjednik tog tijela Ivan Turudić odgodio stegovno ročište i novo zakazao za 8. srpnja. Sutkinjinog odvjetnika Veljka Miljevića predsjednik DSV-a je upozorio da se odluka tada može donijeti i bez njene nazočnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Naštetila ugledu Sutkinja Juričić dobila ukor zbog istupa u medijima Slika nije dostupna Ukinuta presuda Upravnog suda Slavica Banić ipak sutkinja Ustavnog suda

Stegovni postupak protiv Mirjane Juričić pokrenuo je u ožujku prošle godine bivši predsjednik Upravnog suda Ivica Kujundžić, tvrdeći da je iznošenjem neistina u medijima naštetila ugledu suda i sudačke časti. Osim toga njenu je stegovnu odgovornost zatražio i zbog navodnih pritisaka na djelatnike i suce Upravnog suda koji su odlučivali o njenoj tužbi protiv saborske odluke o imenovanju Slavice Banić.

Upravni sud je, naime, uvažio njene tvrdnje da je Hrvatski sabor sutkinju Banić imenovao iako nije udovoljavala uvjetima natječaja, no Ustavni je sud tu odluku ukinuo krajem travnja 2009. zauzevši stav da Upravni sud ne može poništavati odluke Sabora kao najvišeg zakonodavnog tijela.

Sutkinja Juričić u više je navrata odbacila sve optužbe uz tvrdnju da stegovni postupak protiv nje ne bi niti bio pokrenut da nije osporavala izbor ustavne sutkinje. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene