Obavijesti Video Pretražite Navigacija
hladni val

Vrlo velika opasnost: Prvi put u ovoj godini izdano ovakvo upozorenje, a odnosi se na čak četiri velika grada

Upozorenje na opasnost od hladnoće (Screenshot: DHMZ)
Upozorenje na opasnost od hladnoće (Screenshot: DHMZ)
Za srijedu je DHMZ izdao upozorenje zbog "vrlo velike opasnosti" od hladnih valova za područje čak četiri velika hrvatska grada, Zagreb, Karlovac, Gospić i Split. Takvo upozorenje ove godine još nije bilo izdano.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na hladne valove koji mogu djelovati na zdravlje, a koji za srijedu najavljuju "vrlo veliku opasnost" od hladnih valova na području čak četiri velika hrvatska grada: Zagreba, Karlovca, Gospića i Splita.

Pročitajte i ovo Talijanska policija Nakon napada u Rusiji I naši susjedi na oprezu: Još jedna europska zemlja podigla razinu opasnosti od terorizma Snijeg u Hrvatskoj - 2 Kombinacija kiše i snijega I preko dana teško ćemo iznad nule: U Hrvatsku stiže val hladnoće, HGSS-ovci imaju važnu poruku za planinare

Takva vrsta opasnosti od hladnog vala koji može utjecati na zdravlje dosad još nije objavljena, već je najveći stupanj bio "velika opasnost". A upravo je upozorenje na veliku opasnost od hladnog vala objavljeno za područja svih ostalih hrvatskih velikih gradova: Osijeka, Knina, Rijeke i Dubrovnika.

Upozorenje na opasnost od hladnoće (Screenshot: DHMZ) Upozorenje na opasnost od hladnoće (Screenshot: DHMZ)

Prognostičari za srijedu najavljuju temperature kakve ove godine još nismo osjetili. Zagreb bi se tako u srijedu trebao probuditi na -17, baš kao i Varaždin, Karlovac i Plitvice na -18, dok bi se temperatura u Delnicama trebala spustiti i do -19 stupnjeva Celzijusa.

Formulacija "vrlo velika opasnost" izdaje se za uvjete u kojima je smrtnost 10 posto veća od prosjeka, dok "vrlo velika opasnost" znači da je u takvim uvjetima smrtnost povećana 7,5 posto u odnosu na prosjek.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo već je ranije objavio upute za zaštitu od hladnoće, a sve informacije o tome možete pročitati ovdje

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene