Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TEMA FINANCIJE

SASTANCI U HDZ-U Plenković: Cilj mi je da stranka u idućoj godini bude bar na pozitivnoj nuli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Financijsko stanje u HDZ-u tema je današnjeg predsjedništva stranke i Središnjeg odbora. Andrej Plenković analizirat će s najbližim suradnicima financijsko izvješće za tekuću, ali i plan za iduću, također izbornu godinu.

Na sjednici Nacionalnoga vijeća usvojen je plan aktivnosti i financijski plan stranke, rekao je Andrej Plenković nakon što su u središnjici HDZ-a održani sastanci nekoliko stranačkih tijela.

Pročitajte i ovo Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Smjene u HDZ-u Razrješenje Stiera i Kovača podržali su gotovo svi članovi predsjedništva i nacionalnog vijeća, samo njih troje bilo je suzdržano Slika nije dostupna DOBILI 7,2 MILIJUNA KUNA HDZ OBJAVIO DONATORE Evo tko je HDZ-u dao najviše novca

"Ovo je bila specifična godina u kojoj, kad podvučemo crtu, možemo biti zadovoljni, jer smo pobijedili na izborima 11. rujna, ponovno dobili povjerenje, imamo stabilnu parlamentarnu većinu. Iza nas je velika porezna reforma, državni proračun, brojni zakoni, akcijski plan reforme državne uprave, izrazito dinamična radna aktivnost", rekao je Plenković, dodajući da je HDZ najjača politička organizacija u Hrvatskoj. 

Što se lokalnih izbora tiče, Plenković je rekao da očekuju kvalitetne kandidate na razini gradova i općina. "HDZ je na vlasti u 11 županija, i očekujem da svih 11 županija ponovno osvojimo i da se broj dodatno poveća", rekao je Planković, dodajući da se stranka ponaša racionalno u odnosu na stanje koje je bilo prije šest mjeseci. 

"Stranka ima samo dva kredita, jedan od 2013. godine i jedan dignut neposredno nakon što sam postao predsjednik. Vraćen je skoro u cijelosti. Moj je cilj da stranka iduće godine bude ili u pozitivnom saldu ili u onome što zovemo pozitivnom nulom", rekao je Plenković, dodajući da je već smanjen broj ljudi u središnjici HDZ-a.

Govoreći o nacionalnoj sigurnosti Plenković je rekao da je jedna od prvih odluka Vlade bila formiranje povjerenstava koja se bave izradom strategija nacionalne sigurnosti, kao i koncepcije Domovinske sigurnosti, a da ta povjerenstva vodi potpredsjednik Vlade i ministar obrane, Damir Krstičević, sa svojim suradnicima.

"Nažalost, prijetnja terorizma kontinuirano je s nama, teroristički akti sad se događaju u članicama Europske unije, a ne negdje na rubovima. Naš je cilj da povećamo stupanj kvalitete svih naših službi i da spriječimo eventualne prijetnje s kojima možemo biti suočeni", rekao je Plenković.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene